Gazze'deki El Aksa Hastanesi'ni ziyaret eden BM yetkilisinden çarpıcı yorum: Tam anlamıyla bir kıyım var

Gazze'deki El Aksa Hastanesi'ni ziyaret eden BM yetkilisinden çarpıcı yorum: Tam anlamıyla bir kıyım var

7 ekim tarihinden itibaren Gazze'ye felaketi yaşatan İsrail güçleri, bölgedeki hastaneleri de harabeye dönüştürdü. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinden Gemma Connell, Gazze'deki El Aksa Hastanesi'ni ziyaret ederek bölgedeki yıkımı değerlendirdi. İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarında herhangi bir azalma olmadığını söyleyen Connell, "Tam anlamıyla bir kıyım var" şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) Gemma Connell, yaralıların tedavisinin güçlükle sürdüğü Gazze'deki El Aksa Hastanesi'ni ziyaret ettikten sonra BBC'ye konuştu.

Gördüklerini 'tam anlamıyla bir kıyım' diye nitelendiren Connell, hastanede ağır yaralı birçok kişinin önlerinde ameliyat için bekleyen çok fazla insan olduğu için tedavi edilemediğini belirtti.

yeni-proje-10-001.jpg
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden Gemma Connell

BM yetkilisi, Gazze'nin merkezindeki Magazi Mülteci Kampı'na Pazra günü düzenlenen saldırıya da atıfta bulunarak, "Gördüklerimin bazıları saldırıda vurulanlardı" şeklinde konuştu.

yeni-proje-9-001.jpg

'ÇOCUKLAR TRAJİK ŞEKİLDE YAŞAMINI YİTİRİYOR'

BBC'nin haberine göre, Gazze'de güvenli bir yer olmadığını vurgulayan Connell ayrıca El Aksa Hastanesi'ni ziyareti sırasında hastanenin etrafındaki bölgeye yeni hava saldırıları düzenlendiğini ve bu saldırılarda hayatını kaybedenler olduğunu söyledi. Connell, "Korkunç bir kafa travması geçiren 9 yaşında bir çocuğun trajik şekilde yaşamını yitirdiğini gördüm" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN