Gazze’nin kuzeyine 2 hafta sonra ilk kez tıbbi malzeme gönderildi

Gazze’nin kuzeyine 2 hafta sonra ilk kez tıbbi malzeme gönderildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaklaşık iki hafta aradan sonra Gazze’nin kuzeyine ilk kez tıbbi malzeme ulaştırmayı başardı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’deki Al-Ahli Hastanesi’ne tıbbi malzeme teslim edildiğini ve bu teslimatın 13 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine yapılan ilk yardım olduğunu duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken, hastanelerdeki eksikler nedeniyle sınırlı bakım sağlanabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DSÖ’nün Gazze’deki Al-Ahli Hastanesi’ne tıbbi malzeme teslim ettiğini ve bu teslimatın 2 hafta içinde şeridin kuzey kesimine ilk kez tıbbi malzeme ulaştırıldığını söyledi.

"GAZZE ŞERİDİ’NİN KUZEYİNE YAPILAN İLK GÖREV"

Ghebreyesus açıklamasında, “DSÖ, devam eden yoğun çatışmaların ortasında Gazze şehrindeki Al-Ahli Hastanesi’ne ulaşmayı başardı. Bu, 13 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine yapılan ilk görev” dedi.

Ghebreyesus, teslim edilen yardımlar arasında 15 bin litre yakıt, 14 hastane yatağı ve 1.500 kişinin ihtiyacını karşılayacak ilaç ve travma malzemelerinin bulunduğunu belirtti.

Al-Ahli Hastanesi’nin, yetersiz temel cerrahi malzemelerle normal kapasitesinin iki katı kadar insana hizmet vermeye çalıştığını söyleyen Ghebreyesus, uzman personel eksikliği nedeniyle akşamları hayati ameliyatların yapılamadığını ifade etti.

DSÖ Genel Direktörü, kontrol noktasındaki gecikmeler nedeniyle yakındaki bir hastaneye ulaşılamadığını ve yolların tahrip olması, yakıt ve güvenli erişim eksikliği nedeniyle kuzeye hareket etmenin zor olduğunu belirtti. Ghebreyesus, kentin enkaz ve yıkıntılarla dolu olduğuna dikkat çekerek, ateşkes çağrısını yineledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN