Gazze'ye yardım uçağına ‘Jîna Mahsa Amini' engeli

Gazze'ye yardım uçağına ‘Jîna Mahsa Amini' engeli

İtalyan- Arjantinli oyuncu ve eski hava yolları pilotu Enrique Piñeyro'ya ait Gazze'ye yardım uçağının, üzerinde bulunan Mahsa Amini ve Amir Nasr-Azadani'nin resimleri nedeniyle Mısır'a inişine izin verilmedi.

Arjantinli-İtalyan aktör, yönetmen ve sosyal aktivist Enrique Pineyro, Mısır'a inmesine ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere insani yardım ulaştırmasına izin verilmesi için özel uçağından İran rejimini protesto eden mesajları çıkarmak zorunda kaldı. Bu durumu Pineyro sosyal medya hesabından paylaştı.

Mısırlı yetkililerin uçağın ülkeye inişine izin vermesi için uçağın kanatlarındaki Mahsa Amini'nin resmi ve Amir Reza Nasr Azadani'nin resim ve sloganlarının kaldırılması istenmişti.


Bu yılın başlarında tanıtılan uçak gövdesi, Amini'yi ve İran'da kadın düşmanlığına ve kadınlara yönelik devlet kaynaklı şiddete karşı mücadele eden protestocuları anıyor. Piñeyro'nun tasarımında Amini ve futbolcu Amir Reza Nasr Azadani'nin yanı sıra "Hiçbir kadın başını örtmeye zorlanmamalı", "Hiçbir kadın başını örtmediği için öldürülmemeli" ve "Hiçbir erkek bunu söylediği için asılmamalı" ifadeler yer alıyor. İranlı Amir Reza Nasr Azadani, Ocak ayında protestolar sırasında tutuklandıktan sonra 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Uçak ise Perşembe sabahı Madrid-Barajas Havalimanı'ndan (MAD) TSİ 06:10'da El Ariş'e inerek Solidaire yardım çalışanlarının Filistinli vatandaşlara yönelik devam eden insani desteğe erişimini sağladı.uçak aynı gün öğleden sonra Madrid'e geri döndü ve pistte kalmaya devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN