Gıda yardımı için toplanmışlardı! İsrail yine binlerce sivile ateş açtı

İsrail güçlerinin, 101 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde gıda yardımı almak için toplanan binlerce Filistinlinin üzerine ateş açtı. Saldırıda çok sayıda Filistinli yaralandı. Dünyadan gelen ateşkes çağrılarına kulak tıkayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze'ye saldırılarının aylar süreceğini açıkladı.

Binlerce Filistinli, yardım kuruluşları tarafından ulaştırılan gıda yardımlarından alabilmek için Gazze kentinin Tel el-Heva Mahallesi'ndeki Er-Raşid Caddesi'nde toplandı. İsrail güçleri, yardım almak için toplanan binlerce Filistinlinin üzerine ağır silahlarla ateş açtı. Saldırıda çok sayıda Filistinli vurularak yaralandı.

Gıda yardımına ulaşmak isteyen birçok insan ise oluşan izdihamda ezildi veya vücudunda kırıklar oluştu.

Yaklaşık 800 bin Filistinlinin açlık ve susuzluk tehdidiyle karşı karşıya olduğu Gazze Şeridi'nin kuzeyine ise bir aydır ilk kez gıda yardımı ulaştı.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye saldırılarının aylar süreceğini açıkladı.

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Tel Aviv yönetimince 2024 yılı bütçesinde Gazze'deki "savaş" nedeniyle yapılacak değişikliğin kabinede oylanması öncesi Netanyahu, İsrail'in Gazze'deki askeri varlığı ve savaş bütçesiyle ilgili açıklama yaptı.

'DAHA AYLAR SÜRECEK'

"Bu savaşı yönetmemiz gerektiği açıkça ortada" diyen Netanyahu'nun, "Saldırılar daha aylar sürecek. Bu nedenle bugün savaş bütçesini getiriyoruz" ifadesi dikkat çekti.

Dünya ise İsrail'e tepkili. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler'den İsrail'e 'barış çağrısı' gelirken İngiltere, Ürdün, Brezilya, Yunanistan, Mısır da sivil ölümlerine tepki gösterdi.

ÖLÜ SAYISI 24 BİNİ GEÇTİ!

İsrail'in 7 Ekim'de (2023) başladığı Gazze Şeridi'ne saldırılarında ölü sayısı her geçen gün artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bölgede son 24 saatte 132 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 252 Filistinlinin ise yaralandığı duyuruldu. Açıklamada, saldırıların başladığı tarihten bu yana yaşanan can kaybının 24 bin 100’e, yaralı sayısının ise 60 bin 834’e yükseldiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN