Netanyahu'dan Gazze açıklaması: Saldırılar aylar sürecek...

Netanyahu'dan Gazze açıklaması: Saldırılar aylar sürecek...

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırılarda 100. günü geride bıraktı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Gazze'ye saldırılarının aylar süreceğini açıkladı. Dünya ise İsrail'e tepkili. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler'den İsrail'e 'barış çağrısı' gelirken İngiltere, Ürdün, Brezilya, Yunanistan, Mısır da sivil ölümlerine tepki gösterdi.

İsrail Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son açıklamaya göre İsrail, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 23 bin 968 sivili öldürdü, 60 bin 582 sivili ise yaralı. Yaşam savaşı veren 800 bin Filistinlinin ise açlık ve susuzluk nedeniyle hayatı tehlikede...

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre, Tel Aviv yönetimince 2024 yılı bütçesinde Gazze'deki "savaş" nedeniyle yapılacak değişikliğin kabinede oylanması öncesi Netanyahu, İsrail'in Gazze'deki askeri varlığı ve savaş bütçesiyle ilgili açıklama yaptı.

'DAHA AYLAR SÜRECEK'

"Bu savaşı yönetmemiz gerektiği açıkça ortada" diyen Netanyahu'nun, "Daha aylar sürecek. Bu nedenle bugün savaş bütçesini getiriyoruz" ifadesi dikkat çekti.

İsrail Başbakanı, yeni savaş bütçesinde, geçen yıl kabul edilen ilk 2024 bütçesine oranla planlanandan çok daha büyük güvenlik harcamalarının yer aldığını berlirtti. Söz konusu bütçe değişikliğinin bir gün içerisinde geçirilmesini isteyen Netanyahu, "Ne kadar sürerse sürsün burada oturmaya hazırım, mümkünse bu gece bu işi bitireceğiz" dedi.

Dünya ise İsrail'e tepkili. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler'den İsrail'e 'barış çağrısı' gelirken İngiltere, Ürdün, Brezilya, Yunanistan, Mısır da sivil ölümlerine tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail güçlerinin Gazze'yi 100 gündür bombaladığına dikkat çekerek, nüfusun tamamının savaştan etkilendiğini açıkladı. "Bu savaş 2 milyondan fazla insanı, yani Gazze nüfusunun tamamını etkiledi. Birçoğu hem fiziksel hem de psikolojik yaralarını ömür boyu taşıyacak" diyen Lazzarini bu savaşın insan yapımı bir felaket olduğunu ifade etti.

22 ABD devlet kurumunun federal çalışanları da Beyaz Saray'ın İsrail'in Gazze'de Filistinlileri katletmesine verdiği koşulsuz desteği protesto etmek için yarın "Yas Günü" düzenleyerek iş bırakacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN