Gizlilik Tesla çalışanlarının umurunda değil: Arabaların kaydettiği görüntüleri paylaşmışlar

Gizlilik Tesla çalışanlarının umurunda değil: Arabaların kaydettiği görüntüleri paylaşmışlar

Tesla firmasında çalışanların, otomobil sahiplerinin son derece hassas görüntülerini paylaşarak onlarla dalga geçtiği ortaya çıktı. İngiliz basınına konuşan eski çalışanlar skandal itiraflarda bulunurken, şirketten iddialara yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansına konuşan Tesla’nın dokuz eski çalışanı, araç sahiplerinin arabalar tarafından kaydedilen hassas görüntüler ve videolarla sohbet gruplarında dalga geçtiğini söyledi.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi, sürücüsüz teknolojisini geliştirmek için müşterilerinden araçlardan veri toplamak için onay alarak tüm sistemin "gizliliğinizi korumak için sıfırdan tasarlandığını" sahiplerine garanti ediyor.

MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLER

2019 ve 2022 yılları arasında Tesla’da çalışan kişilere göre, şirket içi yazışmalarda müşterilerin özel görüntülerini paylaşıldı. Kaynaklardan biri, söz konusu videolardan birinin elektrikli arabasına yaklaşan bir adamı tamamen çıplak halde yakaladığını belirtti.

Dalga geçilen bazı görüntülerde ise trafik kazaları yer alıyordu. Eski çalışanlardan diğeri, bir aracın bisikletli bir çocuğa çarptığını gösteren bir videonun yayıldığını iddia etti. Çalışan, "Bundan rahatsızım çünkü arabayı satın alan insanların mahremiyetlerine saygı gösterilmediğini bildiklerini sanmıyorum. Onları çamaşır yıkarken ve gerçekten mahrem şeyler yaparken görüyorduk” ifadelerini kullandı.

‘GÜVENCEYE RAĞMEN…’

Sohbetlerde evcil hayvanların ve komik yol işaretlerinin yer aldığı daha az hassas videolar da yer alırken, kaynaklara göre, bazıları internette paylaşılan komik capslere dönüştürüldü ve Tesla çalışanları arasında paylaşılmadan komik altyazılar eklendi.

Reuters'a konuşan çalışanlar, Elon Musk'a ait Tesla'nın müşterilerine "kamera kayıtlarının anonim kalacağı ve sizinle veya aracınızla bağlantılı olmadığı" güvencesini vermesine rağmen, buna uyulmadığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN