Denizin altında milyar dolarlık hazine bulundu! Altın madeninden bile kıymetli... Dünyadaki en büyük kaynak olabilir

Denizin altında milyar dolarlık hazine bulundu! Altın madeninden bile kıymetli... Dünyadaki en büyük kaynak olabilir

Denizin altında milyar dolarlık hazine bulundu! Yapılan araştırmalar sonucun devasa miktarda kaynağa ulaşıldı! Altın madeninden bile kıymetli... 18 milyon ton olduğu tahmin ediliyor. Dünyadaki en büyük kaynak olabilir...

Dünya genelinde kaynak endişeleri gündeme gelmişken beklenmedik bir keşif yapıldı. ABD'nin en büyük denizi Salton Denizi'nde 18 milyon ton lityum bulundu.

BEYAZ ALTIN OLARAK ADLANDIRILIYOR

Salton Sea - Salton City - Salton Sea Yorumları - Tripadvisor

Enerji Bakanlığı tarafından finanse edilen araştırma kapsamında Salton Deniz'i incelendi. Yapılan araştırmalar sonucunda denizin dibinde devasa miktarda lityum bulundu. Lityum, beyaz kuma benzer bir görünüme sahip olduğu için "beyaz altın" olarak da adlandırılıyor.

18 MİLYON TON LİYUM BULUNDU

Araştırmacılar, Salton Denizi'nin dibinde yaklaşık 18 milyon ton lityum olduğunu tahmin ediyorlar. Bu miktar, 382 milyon elektrikli araç için pil üretimine yetecek seviyede. Bu keşif, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom tarafından daha önce "Suudi Arabistan gibi bir lityum kaynağı" olarak nitelendirilen denizin, dünyadaki en büyük lityum kaynağı olduğunu ortaya koydu.

Ancak, lityum çıkarması çok zor olan bir madde. Lityum tuzlu suyu çıkarmak için jeotermal üretim kuyuları kullanılarak çözünecek ve sonra geri pompalanacak. Bu sürecin, yaklaşık 180.000 kişinin yaşadığı yakın bölgeleri etkileyebileceği ve Colorado Nehri'nden gelen su kaynakları da bu süreçten etkilenebileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN