Gözler Hamas ile esir takası anlaşmasındaydı: Netanyahu Gazze'den çekilecek mi?

Gözler Hamas ile esir takası anlaşmasındaydı: Netanyahu Gazze'den çekilecek mi?

Filistin'e yönelik saldırıların devam etmesi kararını sürdüren Netanyahu'nun Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'den çekilme talebine dair kararını verdi. Netanyahu, dünyanın merakla beklediği kararı kabul etmediğini açıklarken, saldırıların hedeflerine ulaşıncaya ve zafer kazanıncaya kadar devam edeceğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'den çekilme talebini kabul etmeyeceğini açıkladı.

Netanyahu, yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinden birinde yaptığı konuşmada, Gazze'ye yönelik saldırıların hedeflere ulaşılıncaya ve zafer kazanılıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

Bu çerçevede, olası bir esir takası anlaşması için İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmeyeceğini ve binlerce Filistinli esirin serbest bırakılmayacağını ifade etti.

28 Ocak'ta Paris'te ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda gerçekleşen toplantıda Hamas ile İsrail arasında esir takası ve ateşkes görüşülmüştü. Ancak Netanyahu, görüşmenin yapıcı olduğunu belirtse de taraflar arasında hala önemli farklar olduğunu ifade etti.

KENDİ HÜKÜMETİNDEN REST GELMİŞTİ

İsrail Ulusal Birlik Bakanı Chili Tropper, bugün yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmayı kabul etmemesi durumunda hükümetin çökme ihtimaline işaret etti.

Tropper, Gazze'deki savaşın sona ermesinin şu anda bir seçenek olmadığını belirtirken, Netanyahu'nun kabul edilebilir bir anlaşmayı imzalamaması halinde hükümetin istifa edebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN