Netanyahu'yu devirebilecek rest: Rehine anlaşmasını imzalamazsa istifa ederiz

Netanyahu'yu devirebilecek rest: Rehine anlaşmasını imzalamazsa istifa ederiz

Filistin'e yönelik savaş suçlarına devam eden Netanyahu'ya kendi hükümetinden rest geldi. Ülkenin Ulusal Birlik Bakanı Tropper, Gazze'deki Hamas'ın elindeki rehinelerinin serbest bırakılması için bir anlaşmayı kabul etmemesi halinde hükümetin çökebileceğini ifade etti. Bakan Tropper, Netanyahu'nun kabul edilebilir bir anlaşmayı imzalamaması halinde hükümetin istifa edebileceğini de kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, arabulucu ülkelerin girişimleriyle İsrail ve Hamas arasında yeni bir esir takası ve 4 aylık bir ateşkes mutabakatı önerisi yapıldı. Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen görüşmede, İsrail, ABD, Katar, ve Mısırlı yetkililerin katılımıyla esir takasına dair müzakereler yapıldı.

Öne çıkan detaylardan biri, İsrail ve Hamas'a esir takasına karşılık dört aylık bir ateşkes mutabakatının sunulmuş olması.

Netanyahu'ya 'ateşkes reddi' tehdidi: Hükümetten ayrılırız | Dünya | TGRT Haberİsrail Ulusal Birlik Bakanı Chili Tropper

'BU ŞEKİLDE HÜKÜMET ÇÖKER'

İsrail Ulusal Birlik Bakanı Chili Tropper, bu süreçte Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki Hamas'ın elinde bulunan rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmayı kabul etmemesi durumunda hükümetin çökme ihtimaline dikkat çekti.

'NETANYAHU İMZALAMAZSA HÜKÜMET İSTİFA EDER'

Tropper, Gazze'deki savaşın sona ermesinin şu anda bir seçenek olmadığını ifade ederken, Netanyahu'nun kabul edilebilir bir anlaşmayı imzalamaması halinde hükümetin istifa edebileceğini belirtti.

Ancak, süreç hala devam etmekte olup, taraflar arasında anlaşma sağlanıp sağlanamayacağı belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN