Gün ortasında füzeli saldırı! Rusya Ukrayna'da çarşıyı vurdu: 16 ölü

Gün ortasında füzeli saldırı! Rusya Ukrayna'da çarşıyı vurdu: 16 ölü

Rusya, Ukrayna'da yine sivilleri hedef aldı. Kostantinivka şehrindeki dükkanlara ve bir eczaneye gün ortasında düzenlediği füze saldırısında 16 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, birçok yaralı olduğu belirtilirken, sivilleri kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Rusya, Ukrayna’nın Kostantinivka şehrini füzeyle vurdu.

rusya-4.jpg

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Gün ortasında Rus teröristler Donetsk bölgesindeki Kostantinivka'da çarşıyı balistik füzeyle vurdu. Şu ana kadar 16 kişinin öldüğü bildirilmiş olup çok sayıda yaralı bulunmaktadır. Sivilleri kurtarma çalışmaları devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

rusya-2.jpg

KAYIPLARIN SAYISI DAHA DA ARTABİLİR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Donetsk bölgesindeki Kostantinivka’da Rus bombardımanı sonucu en az 16 kişi hayatını kaybetti. Rus teröristler normal bir pazara, dükkanlara ve bir eczaneye saldırarak masum insanları öldürdü. Kayıpların sayısı daha da artabilir" dedi.

rusya-3.jpg

ZELENSKİY: İĞRENÇ, İNSANLIK DIŞI BİR KÖTÜLÜK

Dünyada hala Ruslarla ilgili herhangi bir şeyle uğraşan herkesin bu gerçeği görmezden geldiğini ifade eden Zelenskiy şöyle devam etti: "İğrenç, insanlık dışı bir kötülük. Sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Rus kötülüğü mümkün olan en kısa sürede yenilgiye uğratılmalıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN