Güney Afrika'da çıkan yangında can pazarı: Ölü sayısı 73'e yükseldi

Güney Afrika'da çıkan yangında can pazarı: Ölü sayısı 73'e yükseldi

Güney Afrika'da çok katlı bir apartmanda henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 73’e, yaralı sayısı ise 52’ye yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya üzerinden taziye mesajı paylaştı.

Güney Afrika'nın en büyük şehri olan Johannesburg'daki 5 katlı binada yerel saatle gece 01.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında can pazarı yaşandı.

Johannesburg Acil Durum Yönetim Hizmetleri Sözcüsü Robert Mulaudzi tarafından yapılan açıklamada, Alberts ve Delvers caddelerinin köşesinde bulunan binada çıkan yangında 73 kişinin hayatını kaybettiği, 52 kişinin yaralandığı ve arama kurtarma çalışmalarının da sürdüğü belirtildi.

haber-gorseli-2.jpg

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Mulaudzi, olay yerine vardıklarında birçok kişinin hala binada olduğunu tespit ettiklerini, bazılarını kurtarmayı başararak hastaneye sevk ettiklerini, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

7643413.jpg

Yangının çıktığı binanın daha önce yetkili makamlara "terk edilmiş" olarak bildirildiği ve ülkede yasa dışı bulunan kişilerin bu binada yaşadığı öne sürüldü. Binada 200 civarında kişinin yaşadığı belirtildi.

7645024.jpg

ZELENSKİ'DEN TAZİYE MESAJI

Ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yangınla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm Ukraynalıların olduğu gibi benim de en içten taziyelerimi Başkan Cyril Ramaphosa'ya ve tüm kurbanların aile üyelerine ve arkadaşlarına iletiyorum. Korkunç bir trajedi. Yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

PEŞ PEŞE YANGINLAR

Yerel basın kuruluşlarından olan Times Live'a göre bina, son aylarda şehirde yanarak küle dönen 4. bina oldu.

haber-gorseli.jpg

Haziran ayında Hilbrow'da çıkan yangında iki çocuk öldü ve Temmuz ayında gaz patlaması yaşanan ayrı bir binada yine yangın çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN