Güney Kore ile ABD arasında ortak hava tatbikatı

Güney Kore ile ABD arasında ortak hava tatbikatı

Son yıllarda Asya-Pasifik’te gerginlik artarken, Güney Kore ile ABD’nin "Kuzey'in tehditlerine karşı" gerçek mühimmatların kullanıldığı ortak hava tatbikatı yaptığı bildirildi.

Yonhap'ta yayınlanan habere göre, Güney Kore ve ABD'ye ait hava kuvvetleri unsurları, "Kuzey'in tehditlerine karşı" savaş uçaklarının katıldığı ve gerçek mühimmatların kullanıldığı ortak tatbikat yaptı.

11 GÜNLÜK ‘ÖZGÜRLÜK KALKANI’

Güney Kore Hava Kuvvetleri’nin konuya ilişkin açıklamasında, ABD ve Güney Kore'nin hava kuvvetlerinin ortak tatbikatında gerçek mühimmat kullanıldığı, pilotların Kuzey Kore tehdidine karşı seyir füzeleri ve güdümlü bombalarla atış eğitimi aldığı aktarıldı.

Güney Kore ile ABD'nin "ortak savunma duruşunun güçlendirilmesi" hedefiyle düzenlediği "Özgürlük Kalkanı" adlı 11 gün süren ortak tatbikat, 14 Mart'ta tamamlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN