Güney Kore'de protestoya katılan doktor sayısı arttı

Güney Kore'de protestoya katılan doktor sayısı arttı

Güney Kore'nin en büyük hastanelerinde binlerce stajyer doktor tıp fakültesine daha fazla öğrenci kabul etme planını protesto etme kararı almıştı. Sağlık Bakanlığı şu ana kadar toplam 7 bin 813 doktorun işi bıraktığını söyleyerek, risk altındaki hastaları uyardı.

Sağlık yetkilileri, Güney Kore'nin en büyük hastanelerinde binlerce stajyer doktorun tıp fakültesine daha fazla öğrenci kabul etme planını protesto etmek amacıyla Çarşamba günü greve katıldığını söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre hükümet, uzak bölgelerdeki sağlık hizmetlerini geliştirmek ve ülkenin artan talepleriyle başa çıkmak amacıyla tıp fakültelerine kabul edilen öğrenci sayısını 2025 akademik yılından itibaren 3 binden 5 bine çıkarmak ve ardından 2035 yılına kadar 10 bin kişi daha eklemek istiyor.

Ancak protestoya katılan doktorlar ve tıp öğrencileri, Güney Kore'de yeterli doktorun bulunduğunu ve yetkililerin daha fazla öğrenci almadan önce özellikle pediatri ve acil tıp gibi zorlu alanlardaki uzmanlar için ücret ve çalışma koşullarını iyileştirmesi gerektiğini söylüyor.

DOKTORLAR KARARIN ANAYASAYA AYKIRI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Sağlık Bakan Yardımcısı Park Min-soo, protestocuları kolektif eylem yerine hastalarına öncelik vermeye çağırdı.

Protestolar bu hafta başında başladı ve sağlık bakanlığı şu ana kadar toplam 7 bin 813 doktorun, hükümetin işlerinde kalmaları yönündeki talimatına karşı gelerek işlerini bıraktığını söyledi. Doktorlar alınan kararın anayasaya aykırı olduğunu söylüyor.

Park gazetecilere verdiği demeçte, "Tıp profesyonellerinin temel görevinin insanların sağlığını ve yaşamını korumak olduğunu ve tehdit oluşturan herhangi bir grup eyleminin haklı gösterilemeyeceğini bir kez daha söylemek isterim" ifadesini kullandı.

AMELİYATLARIN ÜÇTE BİRİ İPTAL EDİLİYOR

Yerel basında çıkan haberlere göre, grev nedeniyle birçok hastanenin acil servisi aşırı kalabalık ve Seul'deki beş büyük hastane planlanan ameliyatların üçte biri iptal ediliyor.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Gallup Kore'de yapılan bir anket, Güney Korelilerin yaklaşık yüzde 76'sının hükümetin tıp öğrencisi sayısını artırma planını desteklediğini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN