Güney Kore'deki 'asosyal' gençlere aylık 500 dolar maaş

Güney Kore'deki 'asosyal' gençlere aylık 500 dolar maaş

'Asosyal' olarak tanımlanan 9 ila 24 yaşları arasındaki gençlerin sosyalleşmesini teşvik etmek isteyen Güney Kore hükümeti, onlara aylık 490 dolar ödeme yapmaya karar verdi.

Güney Kore hükümeti, Kovid-19 salgınının ardından evlerine kapanan 9 ila 24 yaşları arasındaki gençlerin evlerinden çıkmasını teşvik edecek yeni bir uygulamayı kabul etti. Gençlere, sosyalleşmeleri için aylık 490 dolar verileceği belirtildi. Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı'nın ilan ettiği yeni plan ile, 'asosyal' olarak tanımlanan 9-24 yaş arası gençlerin evlerinden çıkarak sosyalleşmesinin önünü açmak hedefleniyor.

KORE'DE 350 BİN KİŞİ 'YALNIZ'

Hükümet, yeni tedbirlerin 'içlerine kapanmış gençlerin günlük yaşamlarını kurtarmalarına ve topluma yeniden entegre olmalarına yardımcı olmak için' hazırlandığını belirtti. Ayrıca gençlere sağlık, iş ve eğitim gibi olanaklar sunulacak.

Kore Sağlık ve Sosyal İlişkiler Enstitüsü verilerine göre, 19 ila 39 yaş arasındaki Güney Koreli genç nüfusun yaklaşık yüzde 3'üne tekabül eden 350 bin kişi 'yalnız' olarak tanımlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN