Günlerce dağ bayır dolaştı, külçeyle altın buldu! Bölgede daha çok var iddiası: Defineciler oraya akın etti

Günlerce dağ bayır dolaştı, külçeyle altın buldu! Bölgede daha çok var iddiası: Defineciler oraya akın etti

Günlerce dağ bayır dolaştı, emeklerinin karşılığını aldı! Külçe külçe altın buldu! Defineciler öyle bir bilgi aldı ki, o bölgeye akın etti! 160.000 dolarlık dev altın külçesi keşfi, bölgeye başka madencilerin de akın etmesine neden oldu.

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yer alan ünlü "altın üçgeni" bölgesinde, Bendigo, Ballarat ve St Arnaud arasında yapılan büyük bir altın keşfi tüm dünyada yankı buldu. Amatör bir maden arayıcısı, beklenmedik bir keşifle karşılaştı. Düşük kaliteli bir metal dedektörü kullanarak, toprağın yalnızca 12 inç altında, yaklaşık 10 kilogram ağırlığında ve 160.000 dolar değerinde bir altın külçesi buldu. Lucky Strike Gold maden arama mağazasının sahibi Darren Kamp, bu nadir buluntuyu kasım ayında, ismini vermek istemeyen bir madenciden satın aldı.

Kamp'a göre, bu şanslı maden arayıcısı, altın dolu külçeyi sırt çantasından çıkarıp Kamp'a verdi ve taşın değerini sordu. Kamp, 43 yıllık deneyimine dayanarak külçenin çok daha değerli olduğunu anladı ve madenciyi şaşırtarak "100.000 doları dene" önerisinde bulundu. İlginç bir şekilde, madenci bu dev külçenin sadece yarısını getirmiş, diğer yarısını evde bırakmıştı. Daha sonra iki parça yeniden birleştirildiğinde, içinde 82 ons altın olduğu ortaya çıktı.

altin-define.webp

Kamp, bu buluşun Avustralya'nın altına hücum geleneğine uygun olarak "Şanslı Vuruş Külçesi" adını verdiğini belirtti. Kamp, kahverengi kirle kaplı bu külçeyi titizlikle temizlemek için birkaç hafta harcadığını ve şu an bu külçeyi koleksiyon parçası olarak saklamayı düşündüğünü ifade etti. Ayrıca bu büyük buluşun, amatör maden arayıcılarını benzer keşifler yapmaya teşvik edeceğini düşünüyor.

Bu keşif, 2013 yılında Ballarat'ta bulunan 177 ons ağırlığında ve 295.000 dolar değerindeki altın külçesi gibi, Avustralya'da daha önce yapılan büyük altın buluntularını hatırlatıyor. Ayrıca 2020'de Tarnagulla yakınlarında 250.000 dolar değerinde iki altın külçesi bulan başka bir arayıcı grubu da bu tür keşiflerin devam ettiğini gösteriyor.

Bu olağanüstü keşif, altın arayıcılarını ve hobi olarak maden arama faaliyetlerine gönül vermiş kişileri heyecanlandırıyor ve bu tür buluntuların hala mümkün olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN