Hamas tarafından kaçırılan ABD’li rehine öldü

Hamas tarafından kaçırılan ABD’li rehine öldü

İsrail- Hamas çatışmaları sırasında 7 Ekim'de Hamas tarafından eşi ile birlikte kaçırılan ABD’li rehine Gad Haggai’nin öldüğü duyuruldu. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada üzüntüsünü dile getirerek, "Gad Haggai'nin öldürüldüğü haberini aldığımızda büyük üzüntü duyduk. Eşi Judy'nin sağ salim dönmesi için dua etmeye devam ediyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze'e yönelik saldırıları devam ederken, Hamas tarafından 7 Ekim'de kaçırılan ABD'li rehineden haber geldi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Hamas tarafından eşi ile birlikte kaçırıldığı belirtilen 73 yaşındaki ABD’li rehine Gad Haggai’nin öldüğü duyuruldu.

ABD Başkanı Joe Biden ölüm haberine ilişkin yaptığı açıklamada, “Jill ve ben, Amerikalı Gad Haggai'nin 7 Ekim'de Hamas tarafından öldürüldüğüne inanıldığı haberi karşısında büyük üzüntü duyduk. Eşi Judy'nin esenliği ve sağ salim dönmesi için dua etmeye devam ediyoruz" dedi.

REHİNELERİ EVLERİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Biden Haggai çiftinin kızları ile geçen hafta görüştüğünü belirterek, "Kızları geçen hafta rehinelerin aileleriyle yaptığım toplantıya telefonla katıldı. Bu aileler, sevdiklerinden haber beklerken son aylarda yaşadıkları üzücü çileyi benimle cesurca paylaştılar. Bu tahammül edilemez bir durum. Bugün, dört çocukları, yedi torunları ve diğer sevdikleri için dua ediyor. Bu trajik haberin yasını onlarla birlikte tutuyoruz. Halen rehin tutulanların tüm ailelerine verdiğimiz sözü bir kez daha teyit ediyorum. Onları evlerine getirmek için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Doug ve ben, 7 Ekim'de Hamas'ın acımasız terör saldırısında öldürüldüğüne inanılan Amerikan vatandaşı Gad Haggai için yas tutuyor ve eşi Judy'nin esenliği ve sağ salim geri dönmesi için dua ediyoruz. Bu trajik haberi alan aileleriyle birlikte düşüncelerimizi paylaşıyoruz” dedi.

New York Valisi Kathy Hochul ise, “Aralarında New York bağlantısı olanların da bulunduğu çok sayıda rehine hala Hamas'ın esaretinde tutuluyor. Gad'in anısı hayırlara vesile olsun. Tüm rehineler eve dönene kadar dinlenemeyiz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN