Harris: Açlıktan ölüyorlar bunun aması yok

Harris: Açlıktan ölüyorlar bunun aması yok

Ateşkes görüşmeleri sürerken, İsrail, Gazze’de yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişiyi öldürdü. Açlıktan ölümler başlarken, ABD yönetiminde de savaşla ilgili rahatsızlık büyüyor. Başkan Yardımcısı Harris, “Gazze’de insanlar açlıktan ölüyorlar. İsrail hükümeti, yardım için çok daha fazlasını yapmalı. Aması yok” dedi.

Ramazan öncesi ateşkes beklentilerinin yükseldiği Gazze için masada görüşmeler sürse de İsrail hem öldürmeye, hem de açlık çeken insanlara yardımları engellemeye devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzey, orta ve güney kesimlerine düzenlediği saldırılarda yine aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli öldürüldü. İsrail ordusu, Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında bulunan 1,5 milyon insanın sığındığı Refah kentinde Filistinli ailelere ait 2 evi bombaladı, saldırıda aralarında çocukların da olduğu 12 kişi hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları, kuzeyde yer alan Gazze kentinin doğusundaki Ez-Zeytun semtinde 4 evi bombaladı, Es-Sabra ve Er-Rimal semtlerinde de bazı evler topçu atışlarıyla hedef alındı. Saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. İsrail savaş uçakları, Gazze’nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah ve Nuseyrat Mülteci Kampı’nda 2 evi bombaladı. Saldırıda ölenlerin olduğu, yaralıların ise Aksa Şehitleri Hastanesi’ne nakledildiği kaydedildi.

Gazze’nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampı ile kuzeydeki Cibalya Mülteci Kampı’nda 2 evin daha İsrail güçlerince vurulduğu ve yaralananların olduğu aktarıldı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise, İsrail’i Gazze’de “insani felaketi hafifletmek için” gerekeni yapmadığını ifade etti. Harris, Hamas’a da çağrı yapsa da bu sefer eleştirilerinin büyük bölümünü iki numarası olduğu yönetimin desteklediği İsrail’e yöneltti.

“Gazze’de insanlar açlıktan ölüyorlar” diyen Harris, “Şartlar insanlık dışı ve ortak insanlığımız bizi harekete geçmeye çağırıyor” diye konuştu. “İsrail hükümeti, yardım akışını artırmak için çok daha fazlasını yapmalı. Aması yok” dedi. Başkan Yardımcısı’nın sözleri ABD yönetiminde savaşla ilgili giderek büyüyen rahatsızlığa işaret ediyor. Kasım seçimleri yaklaşırken Biden’ın İsrail’e verdiği destek, bazı sol görüşlü seçmenlerin kendisinden uzaklaşmasına sebep oldu. ABD, cumartesi günü ilk kez Gazze’ye havadan yardım bıraktı ve dün de Harris, Beyaz Saray’da İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz’la görüştü.

Masada olan son ateşkes anlaşmasının ‘büyük oranda’ İsrail tarafından kabul edildiği belirtilirken, Tel Aviv yönetiminin Hamas’tan hayatta olan rehinelerin listesini istediği kaydedildi. Hamas’ın bu talebi geri çevirdiği öne sürülürken İsrail yönetiminin bu nedenle Kahire’de yapılacak görüşmelere heyet göndermeyi reddettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN