Harvard Üniversitesi mezuniyetinde Filistin protestosu

Harvard Üniversitesi mezuniyetinde Filistin protestosu

ABD'nin prestijli üniversitelerinden Harvard Üniversitesi'nde gerçekleşen mezuniyet töreni beklenmedik bir protestoya sahne oldu. Filistin'e destek gösterilerine katıldıkları için diplomaları verilmeyen 13 öğrenciye tepki olarak, binden fazla öğrenci töreni terk etti.

Harvard Üniversitesi'nin prestijli mezuniyet töreni beklenmedik bir protestoya sahne oldu. Filistin'e destek gösterilerine katıldıkları için diplomaları verilmeyen 13 öğrenciye tepki olarak, binden fazla öğrenci töreni terk etti.

"BIRAKIN YÜRÜSÜNLER"

Ülkenin en önde gelen okullarından birinden mezun olan öğrenciler perşembe günü düzenlenen mezuniyet töreninde ayağa kalkıp salonu terk ederken, kalanlar da tören sırasında sınıf arkadaşlarıyla birlikte diploma almalarına izin verilmeyen 13 mezuna atıfta bulunarak "Bırakın yürüsünler" diye bağırdı.

dsfsdfdsfsfsdfs.jpg

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ CEZALANDIRILIYOR"

Protestocu öğrencileri organize eden Shruthi Kumar isimli öğrenci, AP'ye yaptığı açıklamada, söz konusu 13 öğrencinin de 2024 mezunları arasında olması gerektiğini belirterek, "Bu dönem ifade özgürlüğümüz ve dayanışma içinde bulunmamız cezalandırılabilir hale geldi" dedi.

Kumar ayrıca, "Kampüslerde ifade özgürlüğüne ve sivil itaatsizlik hakkına yönelik hoşgörüsüzlük beni derinden hayal kırıklığına uğrattı" diye konuştu.

wqewqewqewq.jpg

"HARVARD, BİZİ DUYUYOR MUSUN?"

13 öğrencinin diplomasının verilmemesi konusunda bin 500'den fazla öğrenci dilekçe verdi ve yaklaşık 500 öğretim üyesi görüşlerini dile getirdi.

Kumar konuşmasında, “Bu sivil haklar ve demokratik ilkelerin desteklenmesiyle ilgili. Öğrenciler konuştu. Fakülte konuştu. Harvard, bizi duyuyor musun?” ifadelerini kullandı.

Üniversite bünyesindeki Filistin protestolarına katılan öğrenciler Gazze'de ateşkes sağlanması ve Harvard'ın savaşı destekleyen şirketlerden çekilmesi çağrısında bulunmuştu.

Harvard Üniversitesi yönetim kurulu, 13 kişiden her birinin protesto sırasındaki davranışlarıyla üniversitenin politikalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN