Hindistan Başbakanı Modi: Tanrı tarafından seçildim

Hindistan Başbakanı Modi: Tanrı tarafından seçildim

Hindistan Halk Partisi (BJP) lideri ve mevcut Başbakan Narendra Modi kendisinin 'Parmatma' tanrısı tarafından seçildiğine inandığını söyledi. Muhalefetteki Kongre Partisi'nin lideri Rahul Gandhi, Modi'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Hindistan'da 19 Nisan'da başlayan ve toplam altı hafta sürecek olan seçimler devam ediyor. Hindistan Halk Partisi (BJP) lideri ve mevcut Başbakan Narendra Modi, basına yaptığı açıklamada, kendisinin 'Parmatma' tanrısı tarafından seçildiğine inandığını söyledi.

Gazete Duvar'ın The Guardian gazetesine dayandırdığı habere göre, seçimlerde sona yaklaşılırken NDTV kanalına konuşan Modi, "Ben, Parmatma'nın beni bir amaç için gönderdiğine ikna olmuş vaziyetteyim. Bu amaç yerine getirildiğinde, benim de işim bitmiş olacak. Bu yüzden kendimi tamamen tanrıya adamış durumdayım" değerlendirmesinde bulundu.

'TANRI KARTLARINI AÇIK OYNAMIYOR'

Hindistan'dan genel seçimin sonuçlarının 4 Haziran'da açıklanması bekleniyor. Modi de seçimlerde üçüncü kez Başbakan seçilmeyi umuyor. Modi, basına verdiği demeçte, tanrının işlerinin büyük bir kısmını yaparken kendisine rehberlik ettiğini savundu. Modi, tanrıya atıfla, "O, kartlarını açık oynamıyor, sadece bana bir şeyler yaptırmayı sürdürüyor. Ve ben sırada ne olduğunu sormak için doğrudan onu arayamıyorum" dedi.

Başbakan Narendra Modi'nin BJP partisi, Hindu milliyetçisi bir parti olarak biliniyor. Hindistan'daki Ayodhya kentinde yıkılan bir caminin yerine inşa edilen Hindu tapınağının ocak ayındaki açılışındaki dini törenlerde de din insanları değil, Modi'nin kendisi liderlik rolünü üstlenmişti. Basına yaptığı bu son açıklamanın ise nadiren röportaj veren ve görev yaptığı son on yılda hiç basın toplantısı düzenlememiş olan Modi'nin kendisi hakkında ilk defa bu kadar 'içten' açıklamalar yapması olarak değerlendirildi.

GANDHİ: BU YORUMLARI SIRADAN BİR İNSAN YAPMIŞ OLSAYDI....

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin "Tanrı tarafından bir amaç için gönderildim" açıklaması ise muhalefetteki Kongre Partisi'nin lideri Rahul Gandhi tarafından alaycı bir dille eleştirildi. Gandhi, "Modi'nin yakın zaman önce yaptığı açıklamaları sıradan bir insan yapmış olsaydı, doğrudan psikiyatriste götürülürdü" dedi.

BJP Sözcüsü Sanju Verma ise Başbakan Modi'nin 'Tanrı kompleksinden' mi mustarip olduğu yönünde bir televizyon sunucusunun sorduğu soruya şu yanıtı verdi: "Bir günde birkaç mitinge katılıyor, üç farklı eyalete seyahat ediyor ve akşamları Delhi'ye döndüğünde medyaya demeç veriyor. On hudutsuz bir enerji bahşedilmiş durumda."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN