Hindistan'da çığ felaketi bir kayakçıyı öldürdü

Hindistan'da çığ felaketi bir kayakçıyı öldürdü

Hindistan Keşmir Bölgesinde popüler kayak merkezi Gulmarg'ı çığ vurdu. Yetkililer, çığ nedeniyle yabancı uyruklu bir kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kayakçının mahsur kaldığını belirtti.

Hindistan Keşmir Bölgesinde popüler kayak merkezi Gulmarg'ı vuran çığ nedeniyle en az bir yabancı uyruklu kayakçının hayatını kaybettiği ve çok sayıda kayakçının mahsur kaldığı açıklandı.

Reuters’ta yer alan habere göre Gulmarg'da bu hafta yaklaşık 1,5 metre kar yağışı kaydedildi ve bunun ardından yetkililer bölge için çığ uyarısı yaptı.

ÇIĞDAN 5 KİŞİ KURTARILDI

Kurtarma Ekibinin Başkanı Manzoor Ahmad gazetecilere verdiği demeçte, "Şu ana kadar bir kayakçı öldü ve beşi kurtarıldı" dedi ve ölen kişinin uyruğunun henüz belirlenmediğini ekledi. Yetkililer, mahsur kalan kayakçıların çoğunun yabancı olduğunu söyledi.

Gulmarg Kalkınma Otoritesi CEO'su Waseem Raja, mahsur kalanları kurtarmak için 'büyük bir kurtarma operasyonu' başlatıldığını söyledi.

Karla kaplı dağlarıyla Himalayalar'ın Keşmir bölgesi, kış sporları için popüler bir destinasyondur ancak geçmişte çığ nedeniyle birçok kazaya maruz kalmıştır. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Gulmarg bölgesinde meydana gelen çığın ardından iki Polonyalı kayakçı hayatını kaybetmiş, 19 kişi kurtarılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN