Hindistan'da silahlı kişiler köylülere ateş açtı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hindistan'da silahlı kişiler köylülere ateş açtı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hindistan'ın Manipur eyaletinde kamuflaj giysili silahlı kişiler köylülere ateş açtı. Olayda en az üç kişinin hayatını kaybettiği, beş kişinin ise ağır yaralandığı ifade edildi.

Hindistan'ın Manipur eyaletinde kamuflaj giysili silahlı kişilerin köylülere ateş açması sonucu büyük panik yaşandı. Saldırı nedeniyle en az üç kişinin hayatını kaybettiği, beş kişinin ise ağır yaralandığı ifade edildi.

Reuters'ta yer alan habere göre bu saldırı, mayıs ayından bu yana, çoğunluk Meitei topluluğu ile azınlık Kuki topluluğu arasında yaşanan çatışmalarda en az 180 kişinin hayatını kaybettiği Manipur eyaletinde meydana gelen son şiddet olayı oldu. Söz konusu çatışmalar, mahkemenin Kukilere sağlanan ayrıcalıkların Meiteilere de sağlanması yönündeki kararının ardından başlamıştı.

Yetkililer, saldırıda ölen ve yaralananların kimliği ya da saldırganların kim olduğu ile ilgili bilgi vermedi.

Yetkililer dün geceden bu yana Thoubal bölgesinde ve Imphal East, Imphal West, Kakching ve Bishnupur'un diğer dört bölgesinde süresiz sokağa çıkma yasağı uyguladı.

Myanmar sınırındaki Manipur, 3,2 milyon nüfusuyla Hindistan'ın en küçük eyaletleri arasında yer alıyor. Sakinlerinin yüzde 16'sı tepelerde yaşayan ve ekonomik yardımlar alan Kuki'lerden oluşurken, yüzde 53'ü daha varlıklı ovaları kontrol eden Meiteis'ten oluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN