Hindu tanrısı Ram'ın yeni tapınağına ziyaretçi akını

Hindu tanrısı Ram'ın yeni tapınağına ziyaretçi akını

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletine bağlı Ayodhya kasabasında açılan yeni tapınak ziyaretçi akınına uğradı. 1992 yılında bir çete tarafından yıkılan 16'ıncı yüzyıldan kalma bir caminin kalıntıları üzerine Hindu tanrısı Ram adına inşa edilen tapınağı görmek isteyenler izdihama neden oldu. Polis güvenlik önemlerini artırdı.

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletine bağlı Ayodhya kasabasında 1992 yılında bir çete tarafından yıkılan 16'ıncı yüzyıldan kalma bir caminin kalıntıları üzerine Hindu tanrısı Ram adına yeni bir tapınak inşa edildi.

Al Jazeera'de yer alan habere göre tapınak ziyarete gelenlerin akımına uğradı. Kasabadaki bir misafirhanenin müdürü Pathak, kalabalığın artmasıyla birlikte tapınak binasının dışında izdihama benzer bir durumun oluştuğunu söyledi.

tapinak222.jpg

Otobüslerin ve çekçeklerin sokaklardan çekilmesi emredildi, polis barikatları kuruldu ve bu kadar çok sayıda ziyaretçiyi kaldıramayacak durumda olan küçük kasabaya daha fazla güvenlik personeli gönderildi.

YARIM MİLYON İNSANI KALDIRAMAYIZ

Pathak, “Bu bir insan seliydi. Sadece sonsuz kafaları görebiliyordunuz" dedi.Dün ,çok sayıda Hindu azizi, film yıldızı ve iş adamı tartışmalı tapınağın açılışını yapmak için buraya gelmişti. Artık her yıl milyonlarca turist ve hacı kabul etmesi beklenen bir şehir, ancak bu kadar çok sayıda yerel ve yerel ziyaretçiyi karşılamaya hazırlıklı değil.

tapinak1.jpg

Tapınağın inşasında çalışan bir mühendis, kimliğinin gizli kalması kaydıyla Al Jazeera'ye "Tapınağın tamamlanması en az 2027'ye kadar sürecek" dedi.

Yerel Tüccarlar Birliğinin Başkanı Nand Kumar Gupta, Al Jazeera'ye "Ayodhya bu kadar çok turisti ağırlayacak donanıma sahip değil. Çok küçük bir kasabayız ve yarım milyon insanı kaldıramayız. Kimse bizi aynı anda 50 sipariş alıp yönetme konusunda eğitmedi" ifadesini kullandı.

Tapınak Ram Mandir'in açılışından önce Ayodhya, büyük ölçüde yalnızca Hindu festivalleri sırasında düzenlenen dini fuarlara gelen turistleri ağırlıyordu. Ziyaretçilerin çoğu çevre köylerdendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN