Hollanda'da 1,6 ton kokain ele geçirildi: Muz, kakao ve çimento sevkıyatlarına gizlenmiş

Hollanda'da 1,6 ton kokain ele geçirildi: Muz, kakao ve çimento sevkıyatlarına gizlenmiş

Hollanda’nın Rotterdam Limanı’nda muz, kakao çekirdekleri ve çimento sevkıyatlarında gizlenmiş 1,6 tondan fazla kokain ele geçirildi. Savcılık, ele geçirilen kokainin piyasa değerinin 127 milyon euro (143 milyon dolar) olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

Hollanda'nın Rotterdam limanındaki polis ekipleri kokain vurgunu yaptı.

Hollanda Savcılığı, muz, kakao çekirdekleri ve çimento sevkıyatlarında gizlenmiş 1,6 tondan fazla kokain ele geçirdiğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, piyasa değeri 127 milyon euro (143 milyon dolar) olduğu tahmin edilen kaçak uyuşturucular, Avrupa'nın en büyük limanına ulaşan üç konteynerde saklanmıştı.

Savcılar, "İlk konteyner Ekvador'dan geldi ve Rotterdam'ın hemen dışındaki Barendrecht şehrindeki bir şirkete gönderilecek muzlarla doluydu" dedi. Açıklamada, "İkinci konteynırdaki uyuşturucu, yine Ekvador'dan gelen, ancak Kolombiya üzerinden nakledilen ve daha sonra Belçika'nın Antwerp şehri üzerinden gelen bir sürü kakao çekirdeğinde bulundu" denildi.

Ayrıca Portekiz'e giden çimento yüklü üçüncü bir konteynerde uyuşturucuyla dolu beş spor çantası olduğu ifade edildi.

REKOR DÜZEYDE KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ

Rotterdam limanında uyuşturucu ele geçirme vakaları bu yıl hızla arttı. Liman artık uyuşturucular için Avrupa'ya açılan önemli bir kapı olarak görülüyor.

Hollandalı gümrük yetkilileri bir önceki yıl 49 tona kıyasla rekor düzeyde 68 ton kokain ele geçirdiklerini söyledi.

AB'nin polis teşkilatı, Hollanda ve komşu Belçika'nın kokain, özellikle de Kolombiya'dan gelen malzemeler için önemli merkez haline geldiği konusunda uyardı.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) Eylül ayında yayınladığı bir raporda, Kuzey Denizi kıyılarının artık "Avrupa'ya ulaşan kokainin ana giriş noktası olarak İber yarımadasını geride bıraktığını" ifade etti. Europol raporuna göre kokain, geçtiğimiz yıl tahmini 4,4 milyon kullanıcısı ile Batı ve Orta Avrupa'da esrardan sonra ikinci en popüler uyuşturucudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN