Hong Kong'ta 3 aktiviste 6 yıl hapis cezası

Hong Kong'ta 3 aktiviste 6 yıl hapis cezası

Hong Kong'ta üç aktivist ulusal güvenlik yasası uyarınca "terörizm amaçlı komplo kurmak"la suçlandı. Aktivistler 'terörist bomba planı' nedeniyle altı yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Hong Kong'ta üç aktivisti, terörist bomba planı ile suçlanarak 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aktivistler 2021'de planı hazırlayan bağımsızlık yanlısı bir grup olan "Returning Valiant"ın bir parçasıydı.

Mahkeme, Ho Yu-wang, Kwok Man-hei ve Cheung Ho-yeung'un patlayıcı TATP'yi kullanarak bomba yapmayı ve bunları devlet daireleri, polis merkezleri, mahkeme binaları ve demiryolları dahil olmak üzere çeşitli kamu binalarına yerleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Mahkeme, planlarını 1 Nisan ile 5 Temmuz 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirmeyi planladıklarını ancak herhangi bir cihaz yapılmadan tutuklandıklarını duyurdu.

Savcılar, tutuklandığında 17 yaşında olan Ho'nun "patlayıcıların yapımından birincil sorumlu" olduğunu söyledi. Terörizm suçlamasını kabul etti ve mahkemenin kendisini grubun 'şebeke lideri' olarak nitelendirmesiyle altı yıl hapis cezasına çarptırıldı.

23 yaşındaki Cheng de altı yıl hapis cezasına çarptırılırken, 21 yaşındaki Kwok'a 30 ay hapis cezası verildi. Her ikisi de 'patlamaya neden olmak için komplo kurmak' gibi daha hafif bir suçlamayı kabul etti.

Yüksek Mahkeme Hakimi Alex Lee, Hong Kong'un uzun süren demokrasi yanlısı protestoları sırasındaki 'düşmanca sosyal atmosferin bir kişinin ahlaki yargısını kolayca gölgeleyebileceğini ve önceden iyi karaktere sahip insanları radikallere dönüştürebileceğini' kabul ettiğini söyledi.

Planlara dahil olan diğer dört kişi daha önce Mayıs ayında mahkum edilmişti.

ÇİN'İN TARTIŞMALI YASASI

Hong Kong'un 2020'de uygulamaya konulan geniş kapsamlı ulusal güvenlik yasası, Çinli yetkililere şehirdeki siyasi ve sivil faaliyetler üzerinde geniş yetkiler veriyor. Tartışmalı yasa kapsamında şu ana kadar 300'e yakın kişi tutuklandı.

kamu binalarını bombalamaya yönelik engellenen bir komploya katıldıkları için altı yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Üçlü başlangıçta ulusal güvenlik yasası uyarınca "terörizm amaçlı komplo kurmak"la suçlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN