Husilerin saldırdığı Rubymar kargo gemisi battı

Husilerin saldırdığı Rubymar kargo gemisi battı

Yemen hükümetinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay saldırıya uğrayan Rubymar kargo gemisinin Kızıldeniz'in güneyinde battığı belirtildi. Doğrulanması halinde bu, Husi militanlarının kasım ayında ticari gemileri hedef almaya başlamasından bu yana kaybedilen ilk gemi olacak.

Yemen hükümeti Kızıldeniz'de devam eden Husi saldırıları hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay saldırıya uğrayan Rubymar kargo gemisinin Kızıldeniz'in güneyinde battığı belirtildi.

Doğrulanması halinde bu, Husi militanlarının kasım ayında ticari gemileri hedef almaya başlamasından bu yana kaybedilen ilk gemi olacak.

Hükümet açıklamasında geminin dün gece battığı belirtildi ve "çevresel felaket" konusunda uyarıda bulunuldu. ABD ordusunun Merkez Komutanlığı daha önce yaptığı açıklamada geminin saldırıya uğradığında 41 bin tondan fazla gübre taşıdığını söylemişti.

Yemen'deki Husi militanları, Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma içinde hareket ettiklerini söyleyerek Kasım ayı ortasından bu yana Kızıldeniz bölgesindeki ticari gemilere saldırıyor.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, Yemen hükümetinden bir ekip Belize bayraklı, İngiltere'ye ait kargo gemisi Rubymar'ı ziyaret etti ve geminin kısmen su altında olduğunu ve birkaç gün içinde batabileceğini söylemişti.

ABD ordusu daha önce saldırının yük gemisine ciddi hasar verdiğini ve 29 kilometrelik bir petrol tabakasına neden olduğunu söylemişti.

Amerika Birleşik Devletleri Donanması Beşinci Filosu, Cumartesi günü batmanın doğrulanmasına yönelik talebe henüz yanıt vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN