İç savaştan kaçıp Gana'ya sığınmışlardı: Binlerce mülteci evine dönüyor

İç savaştan kaçıp Gana'ya sığınmışlardı: Binlerce mülteci evine dönüyor

80’li ve 90’lı yıllarda gerçekleşen iki ayrı iç savaştan dolayı Gana’ya sığınan binlerce Liberyalı mültecinin ülkelerine dönmeye başladığı ifade edildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Gana'nın Gomoa Buduburam bölgesindeki mülteci kampında yaşayan yaklaşık 750 Liberyalı mülteciden oluşan ilk grup, 20 otobüsle ülkelerine gitti.

Liberya Hukuk İşleri Bakan Yardımcısı Jeddi Armah, mültecilerin geri dönüşü için Gana hükümetiyle verimli görüşmeler ve müzakereler yaptıklarını belirtti. Amrah, Gana hükümetinin bu çalışmayı gerçekleştirmeleri için kendilerine gerekli desteği verdiğini kaydetti.

Öte yandan, iki ülkenin iş birliğinde mayıs-haziran aylarında 4 bin 300 Liberyalı mültecinin ülkelerine gönderilmesi hedefleniyor.

250 BİN KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Liberya'da 1989-1996 ve 1999-2003 dönemlerinde yaşanan iç savaşta yaklaşık 250 bin kişi hayatını kaybetmişti. Savaş nedeniyle yaklaşık 12 bin Liberyalı Gomoa Buduburam bölgesindeki mülteci kampına sığınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN