İlk kez nadir bir elmas kripto para ödeme seçeneğiyle satılacak

İlk kez nadir bir elmas kripto para ödeme seçeneğiyle satılacak

Müzayede evi Sotheby’s, ilk kez 101,38 karatlık nadir bir elmasın kripto para ile satın alınabileceğini duyurdu. Elmasın 15 milyon dolara (131 milyon lira) alıcı bulması bekleniyor.

Armut şekilli 101,38 karatlık kusursuz elmas 9 Temmuz’da Hong Kong’da açık artırmaya çıkacak. The Key 10138 adı verilen parça, açık artırmaya çıkarılan 100 karatın üstünde yalnızca 10 elmastan biri.

KRİPTO PARA İLE SATIN ALINABİLECEK

Sotheby’s ilk kez bu boyutta bir elmasın kripto para ödeme seçeneğiyle satılacağını duyurdu. Bu değerde fiziksel bir objenin satışının daha önce kriptoyla yapılmadığı ifade edildi. Satış öncesi 10-15 milyon dolar arası fiyata alıcı bulacağı tahmin edilen elmas Ethereum ve Bitcoin’in yanı sıra geleneksel para birimleriyle de satın alınabilecek.

Sotheby’s Asya Başkanı Patti Wong, satışın sembolik bir anlam taşıdığını belirterek “Değerin en eski ve simgesel paydası ilk kez insanlığın en yeni evrensel para birimi kullanılarak satın alınabiliyor” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN