İmran Khan'ın adaylığı iptal edildi

İmran Khan'ın adaylığı iptal edildi

Pakistan seçim kurulu, eski Başbakan İmran Khan'ın 2024 seçimleri için adaylığını reddetti. Yolsuzluk suçu nedeniyle 8 Şubat'ta yapılması planlanan genel seçimlere katılmaktan diskalifiye edildiği belirtildi.

Pakistan Seçim Komisyonu, eski Başbakan İmran Khan'ın adaylığının, seçim bölgesinde kayıtlı bir seçmen olmaması, "hukuk mahkemesi tarafından mahkum edilmesi ve diskalifiye edilmesi" nedeniyle reddedildiğini söyledi.

Khan'ın ekibi yolsuzluk suçu nedeniyle 8 Şubat'ta yapılması planlanan ulusal seçimlere katılmaktan diskalifiye edildiğini ancak yine de seçimler için adaylık belgelerini sunduğunu söyledi. Ekip seçim komisyonun kendisinin memleketi Mianwali'den seçimlere katılma adaylığını da reddettiğini belirtti.

Reuters'ta yer alan habere göre, yaygın olarak ülkenin en popüler lideri olarak görülen Khan, kendisini sandıkların dışında tutmak isteyen güçlü ordu tarafından hedef alındığını söylüyor. Ordu ise bunu reddediyor.

Seçim komisyonu, Khan'ın yanı sıra partisi Pakistan Tehreek-e-Insaaf'ın (PTI) Başkan Yardımcısı Shah Mehmood Kureyşi de dahil olmak üzere diğer üst düzey parti üyelerinin sunduğu adaylık belgelerini de reddetti.

71 yaşındaki eski kriket yıldızı, Nisan 2022'de başbakanlık görevinden alınmasından bu yana siyasi ve hukuki bir mücadelenin ortasında kaldı. Yasa dışı satış yapmaktan dolayı Ağustos ayında üç yıl hapis cezasına çarptırıldığından beri kamuoyunun önünde görülmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN