İngiliz General uyardı: Ukrayna 2024’te yenilebilir

İngiliz General uyardı: Ukrayna 2024’te yenilebilir

Birleşik Krallık ordusunun eski komutanı General Richard Barrons, Ukrayna’nın 2024 yılında Rusya tarafından yenilgiye uğratılabileceğini söyledi. Ukrayna ordusunun mühimmatı, askerleri ve hava savunmasının kritik derecede azaldığına dikkat çeken İngiliz General, “Bu noktada insanlar neden daha fazla savaşmak istesin ki?” dedi.

Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı son haftalarda şiddetini artırırken Rusya’nın hızlı ilerleyişi ve Ukrayna saflarındaki asker ve mühimmat eksikliği endişeye yol açıyor. Birleşik Krallık Müşterek Kuvvetler Komutanlığı’nın eski komutanı General Richard Barrons, Ukrayna’nın 2024 yılında Rusya tarafından yenilgiye uğratılabileceğini söyledi.

Barrons, BBC’ye yaptığı açıklamada Ukrayna’nın bu yıl savaşı kaybetmesinin “ciddi bir risk” olduğunu söyledi. Barrons’a göre bunun nedeni, Ukrayna’nın kazanamayacağını hissetmeye başlaması. Ukrayna ordusunun mühimmatı, askerleri ve hava savunmasının kritik derecede azaldığına dikkat çeken İngiliz General, “Bu noktaya gelindiğinde, insanlar savunulamaz olanı savunmak için neden daha fazla savaşmak ve ölmek istesin ki?” dedi.

Geçen yıl Ukrayna’nın karşı saldırısı konusunda büyük beklenti oluşturulmuş, ancak Rus güçlerini ele geçirdikleri topraklardan söküp atamamışlardı. Şimdi de Moskova yaz saldırısına hazırlanıyor. General Barrons, “Rusya’nın cephe hattını dövdüğünü, topçu, mühimmat ve yeni silahlarla takviye edilmiş insan gücünde bire beş avantaj sağladığını görüyoruz. Bu yaz bir aşamada Ukrayna hatlarını yarmak için büyük bir Rus saldırısı görmeyi bekliyoruz. Bu gerçekleşirse, Rus güçlerinin Ukrayna ordusunun durduramayacağı bölgelere girmesi muhtemel” diye konuştu.

Londra merkezli düşünce kuruluşu RUSI’de kara savaşı alanında kıdemli araştırma görevlisi Jack Watling, “Ukrayna’nın karşı karşıya olduğu zorluklardan biri Rusların güçlerini nereye konuşlandıracaklarını seçebilmesi” ifadelerini kullandı. Watling’e göre “Ukrayna ordusu toprak kaybedecek. Asıl soru şu: Ne kadar ve hangi bölgeler etkilenecek?” Avrupa’daki ABD Kuvvetleri Komutanı General Christopher Cavoli de, ABD’nin Ukrayna’ya çok daha fazla silah ve mühimmat göndermemesi halinde, kuvvetlerinin savaş alanında vurulacağı uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN