İngiltere Savunma Bakanlığı: Kremlin, Ukrayna'nın direnişi karşısında şaşkınlık yaşadı

İngiltere Savunma Bakanlığı: Kremlin, Ukrayna'nın direnişi karşısında şaşkınlık yaşadı

İngiltere Savunma Bakanlığı yaptığı son istihbarat güncellemesinde, Rusya’nın Ukrayna direnişinin boyutu ve kuvveti karşısında şaşırdığını kaydederek ''Kremlin şu ana kadar ana hedeflerine ulaşamadı. Ukrayna direnişinin ölçeği ve kuvveti karşısında şaşkına döndü. Rusya operasyonel yaklaşımını değiştirmek zorunda kaldı ve şimdi bir yıpratma stratejisi izliyor.'' dedi.

İngiltere Savunma Bakanlığı Ukrayna’da devam eden savaş durumuna ilişkin savunma istihbaratı güncellemesinde bulundu.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Birleşik Krallık ve uluslararası ortaklarımız Ukrayna’yı desteklemek için birleşti. Birleşik Krallık hükümeti Ukrayna’ya bir dizi ekonomik, insani ve savunma amaçlı askeri yardım sağlıyor. Rusya ve Belarus’a ek yaptırımlar uyguluyor" ifadelerine yer verildi.

KREMLİN ANA HEDEFLERİNE ULAŞAMADI

Ukrayna’nın savunmasının Rusya’nın beklemediği kadar güçlü olması nedeniyle Rusya cephesinin şaşkınlık yaşadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kremlin şu ana kadar ana hedeflerine ulaşamadı. Ukrayna direnişinin ölçeği ve kuvveti karşısında şaşkına döndü. Rusya operasyonel yaklaşımını değiştirmek zorunda kaldı ve şimdi bir yıpratma stratejisi izliyor. Bunun, sivil kayıpların artması, Ukrayna altyapısının tahrip edilmesi ve insani krizin yoğunlaştırılmasıyla sonuçlanan ve ayrım gözetmeyen ateş gücü kullanımını içermesi muhtemeldir"

Açıklamada ayrıca Rus medyasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kontrolü altında olduğu vurgulanarak, "Putin, Rus yerel medyası üzerindeki kontrolünü güçlendirdi. Kremlin, anlatıyı kontrol etmeye, operasyonel problemlerden uzaklaşmaya ve Rus halkından yüksek zayiat sayılarını gizlemeye çalışıyor" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN