İngiltere'nin kırsalında evsizlik yüzde 40 arttı

İngiltere'nin kırsalında evsizlik yüzde 40 arttı

İngiltere'nin kırsal kesimlerinde evsizliğin beş yılda yüzde 40 oranında arttığı açıklandı. Bir yardım kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, evsizlerin birçoğunun açık havada, çadırlarda veya derme çatma barınaklarda uyuduğu belirtildi.

Britanyalı bir kırsal yardım kuruluşu yaptığı açıklamada, İngiltere'nin kırsal kesimlerinde evsizliğin beş yılda yüzde 40 oranında arttığını, birçoğunun açık havada, çadırlarda veya derme çatma barınaklarda uyuduğunu belirtti.

AFP'de yer alan habere göre, G7 ülkesinde ve dünyanın altıncı büyük ekonomisinde yüksek enflasyonun nedeniyle artan yaşam maliyeti, gıda, enerji, kira ve ipotek faturaları pek çok İngiliz'in geçimini sağlamakta zorlanmasına neden oldu.

Enflasyon, Ekim 2022'de 41 yılın zirvesi olan yüzde 11,1'den, Kasım'da yüzde 3,9'a düşüyor, ancak hayır kurumları başta son on yılda sosyal yardım ödemelerinde yapılan kesintiler ve konut sıkıntısı olmak üzere bir dizi faktörün gıda yoksulluğunu ve evsizliği artırdığına inanıyor.

İngiltere'nin kırsal kesimlerinde uygun fiyatlı konutlar için kampanya yürüten CPRE Hayır Kurumu, kırsal kesimdeki evsizliğin 2018'de 17 bin 212'den 2023'te 24 bin 143'e yükseldiğini, ücretlerin sabit kaldığını ve birçok bölgede konut maliyetlerinin arttığını söyledi.

Yapılan açıklamada "Kırsal evsizlikteki keskin artış, rekor ev fiyatlarının, sosyal kiralık konutlar için büyük bekleme listelerinin ve ikinci ev ve kısa vadeli kiralamalardaki patlamanın gerçek hayattaki etkisini gösteriyor" dedi.

Yardım kuruluşu, ortalama bir evin yaklaşık 420 bin euro civarında satıldığı İngiltere'nin kırsal kesiminde 300 bin kişinin sosyal konut beklediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN