İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı belli oldu

İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı belli oldu

İngiltere'de bütçe krizi nedeniyle görevden alınan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in yerine Jeremy Hunt getirildi. Böylece Hunt, 1 yılda göreve getirilen dördüncü Maliye Bakanı olurken, atanmasından sadece 38 gün sonra görevden alınan Kwarteng, "İngiltere'de 1970'ten bu yana en kısa süre görev yapan Maliye Bakanı" olarak tarihe geçti.

İngiltere'de görevden alınan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in yerine atanan isim belli oldu. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Jeremy Hunt'ın İngiltere'nin yeni Maliye Bakanı olduğu bildirildi.

Böylelikle, Jeremy Hunt, İngiltere'de 1 yılda göreve gelen dördüncü Maliye Bakanı oldu. Hunt, daha önceki hükümetlerde, Dışişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Kültür Bakanı olarak görev yapmıştı.

KWASİ KWARTENG'İN GÖREVİNE SON VERİLDİ

İngiltere Başbakanı Liz Truss hükümetinde Maliye Bakanı olan Kwasi Kwarteng'in görevinden alındığı bildirilmişti. Kwarteng, Twitter'dan paylaştığı ve Liz Truss'a hitaben yazdığı mektubunda, görevinden alındığını doğrulamıştı.

ii.jpgGörevden alınan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng

Böylelikle, 38 gün görevde kalan Kwarteng, "İngiltere'de 1970'ten bu yana en kısa süre görev yapan Maliye Bakanı" olmuştu.

ELEŞTİRİLERE NEDEN OLAN VERGİ PLANINDAN GERİ ADIM ATILMIŞTI

İngiliz hükümeti, 23 Eylül'de ülkede toplam 45 milyar sterlini bulacak vergi indirimlerinin uygulanmasına hazırlanıldığını açıklamıştı.

Bu durum, ülkenin dış borçlanmasının yükseleceği yönündeki beklentileri artırarak sterlinin sert değer kayıpları yaşamasına neden olmuştu.

Ekonomik planlara yönelik sert eleştirilerin ardından hükümet, yüzde 45'lik en yüksek gelir vergisi oranını kaldırma planından vazgeçmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN