İnstagram’dan naklen katliam

İnstagram’dan naklen katliam

Yetişkinlerin çoğunun kolayca silah alabildiği ABD kenti Louisville’de bir banka memuru uzun namlulu silahla beş iş arkadaşını öldürdü. Saldırı sırasında Instagram üzerinden canlı yayın yaptı. Ancak bu kayıtların internetten kaldırıldığı açıklandı.

ABD’nin Kentucky eyaletinin Louisville kentinde bir banka memuru, ateş ederek 5 iş arkadaşını öldürdü. Polis saldırının Instagram’dan da canlı yayımlandığını açıkladı. Instagram’ın sahibi Meta, “Trajik olayın canlı yayınının platformdan hızla kaldırıldığını” duyurdu. Hayatını kaybedenlerin yaşları 40 ile 64 arasında değişiyor. Saldırıda 9 kişi de yaralandı. Y

aralılar arasında bulunan 26 yaşındaki polis memuru Nickolas Wilt’in, henüz iki hafta önce göreve başladığı bildirildi. Başından vurulan polisin beyin ameliyatı olduğu açıklandı.

Emniyet güçleri olay mahaline üç dakika içerisinde varırken, saldırgan da çıkan çatışmada öldürüldü. Saldırının nedeni bilinmiyor. Saldırı, Louisville’in merkezinde bulunan Old National Bank’te yerel saatle 08.30 sularında düzenlendi.

Görgü tanıklarından Caleb Goodlett yerel basına yaptığı açıklamada, bankada çalışan eşinin saldırı başladığında kendini kasaya kilitlediğini söyledi. Kentucky Valisi Andy Beshear, saldırıda hayatını kaybeden, bankanın kıdemli başkan yardımcısı Tommy Elliot’ın, yakın bir arkadaşı olduğunu söyledi: Beshear, “Elliot, hukuk kariyerimi sürdürmemde ve vali olmamda bana çok yardım etti. İyi bir baba olmam için tavsiyelerde bulundu” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kongre’den, silah kontrolüne yönelik düzenlemeleri onaylamasını istedi. Kentucky ise ABD’de, 21 yaşın üzerindeki yetişkinlerin çoğunun ruhsatsız ateşli silah satın almasına ve taşımasına izin veren 26 eyaletten biri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN