Bir yıl önce nehirde folyoya sarılı cesedi bulunmuştu: Interpol halktan yardım istedi

Bir yıl önce nehirde folyoya sarılı cesedi bulunmuştu: Interpol halktan yardım istedi

Interpol ve Almanya'nın Bavyera Polisi, Mayıs 2022'de Tuna Nehri'nde folyoya sarılı bir şekilde cesedi bulunan ve beş altı yaş aralığında olduğu tahmin edilen çocuğun kimliğinin belirlenmesi için yardım istedi. Küçük çocuk hakkında halktan gelen bilgiler için 8 bin 6 yüz pound (yaklaşık 290 bin lira) ödül teklif edildi.

Interpol ve Almanya'nın Bavyera Polisi, bundan bir yıl önce Tuna Nehri'nde cesedi bulunan 5-6 yaşlarındaki çocuğun adının bulunması ve "ölümüyle ilgili şüpheli koşulların" belirlenmesi umuduyla davanın ayrıntılarını yayınladığını açıkladı.

BBC'nin haberine göre, olayla ilgili detayları paylaştığı bir 'kara bildirim' (black notice) yayınlayan Interpol, çocuğun kimliğinin belirlenebilmesi için halktan yardım istedi. Bir yerlerde birilerinin bu çocuk hakkında bir şey bildiğine inandıklarını belirten Interpol Genel Sekreteri Jurgen Stock, "İster kaçakçılığın, ister kaçırmanın, ister şiddetin kurbanı olsun Interpol, onun ölümüne ışık tutmaya kararlıdır" ifadelerini kullandı.

PARA ÖDÜLÜ TEKLİF EDİLDİ

Interpol, cesedin 19 Mayıs 2022’de Bavyera’nın 7 bin 5 yüz nüfuslu belediyesi Grossmehring yakınında bulunduğunda ne kadar süredir suda olduğunun bilinmediğini söyledi.

Yaklaşık 110 santim boyunda, 15 kilogram ağırlığında, kahverengi saçlı ve kan grubu 0 olan çocuğun geçen yılın sonunda üç boyutlu bir rekonstrüksiyonu da yayınlandı. Hatta halktan gelen bilgiler için de 8 bin 6 yüz pound (yaklaşık 290 bin lira) ödül teklif edildi.

'BAŞKA ÜLKEDEN GELİYOR OLABİLİR'

Interpol, "Bir çocuğun cesedinin bu kadar uzun süre kimliğinin tespit edilememesinin alışılmadık bir durum olduğunu" söyleyerek çocuğun başka bir ülkeden gelmiş olabileceğine dikkat çekti. Konuyla ilgili bilgisi olan vatandaşların Alman polisiyle iletişime geçmelerini istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN