Irak’ta cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi

Irak’ta cumhurbaşkanlığı seçimi ertelendi

Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, yeterli milletvekili sayısına ulaşılamadığı için ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimini 4 gün sonraya ertelediğini açıkladı.

Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi, yeni cumhurbaşkanının seçimi için gerekli olan sayı toplanmadığı için oturumu 30 Mart tarihine erteledi.

Irak Meclisi’nde cumhurbaşkanı seçimi için 329 sandalyeli Meclis'in 220 vekilinin oyu gerekli.

Sadr Grubu, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Sünni Egemenlik Koalisyonu’ndan oluşan ittifak cumhurbaşkanlığı için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Reber Ahmet’i aday olarak göstermişti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) de mevcut Cumhurbaşkanı Berhem Salih’i yeniden cumhurbaşkanlığına aday göstermişti. İran’a yakın Şii gruplarında da Salih’i desteklediği biliniyor. KYB, bugünkü oturumu boykot kararı almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN