İran: İsrail’in Evin Cezaevi saldırısında 71 kişi hayatını kaybetti

İran: İsrail’in Evin Cezaevi saldırısında 71 kişi hayatını kaybetti

İran Yargı Sözcüsü Asgar Cihangir, İsrail'in 23 Haziran’da Tahran’daki Evin Cezaevine düzenlediği saldırıda 71 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hayatını kaybedenler arasında mahkumlar, güvenlik personeli ve cezaevi çevresinde bulunan sivillerin olduğu belirtildi.

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Evin Cezaevi’ne yönelik 23 Haziran’da gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklama, İran Yargı Sözcüsü Asgar Cihangir tarafından yapıldı. Cihangir, Tahran’da düzenlediği basın toplantısında saldırıya dair ayrıntılı bilgi verdi.

Cihangir, saldırının cezaevi personeli, askerler, tutuklu ve hükümlüler, onların aileleri ve cezaevinin bitişiğindeki yerleşim alanlarında yaşayan sivilleri hedef aldığını belirtti. Saldırıda toplam 71 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan sözcü, ölenler arasında çok sayıda sivilin bulunduğunu da ifade etti.

ZİYARET GÜNÜYDÜ, SALON VURULDU

Yargı Sözcüsü Cihangir, saldırının gerçekleştiği gün çok sayıda mahkum yakınının cezaevinde bulunduğunu belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Saldırı günü, cezaevine ziyaret için gelen tutuklu yakınları vardı. Saldırı sırasında cezaevinin ana salonunun hedef alınması sonucu, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda mahkum yakını hayatını kaybetti.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN