İran katı atıkla çalışan, 300 kilometre menzile sahip yeni füzesini tanıttı

İran katı atıkla çalışan, 300 kilometre menzile sahip yeni füzesini tanıttı

İran, katı atıkla çalışan karadan karaya 300 kilometre menzile sahip '4B Seyyad' ismini verdiği yeni seyir füzesini tanıttı. İran, ayrıca menzilleri 300 ile 3 bin kilometre arasında değişen çeşitli balistik füzelere sahip.

İran, karadan karaya 300 kilometre menzile sahip yeni seyir (cruise) füzesini tanıttı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, "4B Seyyad" adı verilen yeni füzenin tanıtım töreni İran Uzay Kurumu'nda, Savunma Bakanı Emir Muhammedrıza Aştiyani ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Alirıza Sabahi Ferd'in katılımıyla düzenlendi.

FÜZE KATI ATIKLA ÇALIŞIYOR

Füzenin 300 kilometre menzile sahip olduğu ve katı yakıtla çalıştığı kaydedildi. Yaklaşık 30 yıldan bu yana füze programını geliştiren Tahran yönetimi, menzili 300 ile 3 bin kilometre arasında değişen çeşitli balistik füzelere sahip.

FÜZELER DİĞER ÜLKELER TARAFINDAN TEHDİT OLARAK ALGILANIYOR

Kimyasal, nükleer ve biyolojik başlık taşıyabilme kabiliyeti olan balistik füzeleriyle Avrupa'nın birçok noktası, Asya ve Afrika'nın büyük bölümü ile Orta Doğu'yu vurma potansiyeli bulunan İran'ın bu kapasitesi, başta İsrail olmak üzere bölge ülkeleri tarafından tehdit olarak algılanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN