İran, Rusya'dan Yak-130 uçağı satın aldı

İran, Rusya'dan Yak-130 uçağı satın aldı

İran, Rusya'dan Yak-130 muharebe-eğitim jetini satın aldı. Uçak, 4. ve 5. nesil savaş uçaklarının pilotlarının eğitilmesinde kullanılıyor. İran Hava Kuvvetleri'ne teslim edilen uçağın görüntüleri de basına yansıdı.

İran, ambargolar nedeniyle uzun süredir savaş uçağı alımı yapamamıştı ve envanterinde eski ABD yapımı ve Rus savaş uçakları bulunuyordu. Ancak, BM tarafından 2007'den beri uygulanan silah ambargosunun Ekim 2020'de kaldırılmasının ardından İran, Rusya'dan Su-35 savaş uçaklarını satın almak için girişimlerde bulunmuştu.

ii.jpg

İran, mart ayında satın alma prosedürlerini tamamladığını duyurmuştu, ancak daha sonra satın alma işlemini durdurduğunu açıklamıştı. Bu durumda, Su-35 uçaklarının alınması hala belirsizliğini korurken, İran'ın Yak-130 eğitim jetini satın alması, Su-35 uçaklarının alınması için ilk adım olarak değerlendiriliyor.

iii.jpg

Rus Sukhoi firması tarafından geliştirilen Su-35, çok amaçlı 4. nesil avcı uçağı olarak kullanılıyor ve tek koltuklu, çift motorlu bir uçak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN