‘İran SİHA eğitimi için Kırım’a uzman gönderdi’

‘İran SİHA eğitimi için Kırım’a uzman gönderdi’

ABD istihbaratına yakın kaynaklara göre İran, Rus birliklerine Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) eğitimi vermek için Moskova’nın ilhak ettiği Kırım’a askeri uzman gönderdi.

CNN kanalı, istihbarat kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde, onlarca İranlı eğitmenin SİHA eğitimi için Kırım’a gönderildiğini bildirdi. Rusya’nın İran’dan aldığı SİHA’ları Ağustos ayında Ukrayna’da konuşlandırdığı ve test uçuşları gerçekleştirdiğini belirten ABD istihbaratına göre, dronlarla yapılan ilk denemeler başarılı olmadı.

Bir ABD yetkilisi de ülkesinin İngiltere ve Fransa ile birlikte İran’ın Rusya’ya SİHA satışını BM Güvenlik Konseyi’nde gündeme getirmeyi planladığını bildirdi. İran lideri Ali Hamaney ise, iddialara ilişkin, “Bir kaç yıl önce İran’ın insansız hava araçları ve füzelerinin görüntülerinin photoshop olduğunu söylerlerdi. Şimdi de bunların çok tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Neden şuna satıyorsun neden buna veriyorsun diyorlar” dedi.

Moskova’nın Tahran’la derinleşen ilişkileri İsrail için de endişe kaynağı olmaya başladı. İsrail Diaspora Bakanı Nachman Shai, pazartesi günü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail’in de ABD ve NATO gibi Kiev’e askeri yardım yapması gerektiğini ifade etmişti. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise ülkesinin Ukrayna’ya silah satmadığını, konunun sadece tıbbi ve insani yardımlarla sınırlı olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN