İran’dan Kanada’nın ‘Devrim Muhafızları’ kararına tepki

İran’dan Kanada’nın ‘Devrim Muhafızları’ kararına tepki

İranlı yetkililer, Kanada'da meclisin Devrim Muhafızları’nı "terör örgütleri listesine" eklenmesi yönündeki önergeyi kabul etmesini "uluslararası hukuku ihlal eden düşmanca bir hareket" şeklinde nitelendirerek tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Kanada'da parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nın Devrim Muhafızları Ordusu'nun "terör örgütleri listesine" eklenmesi yönünde tavsiye kararı almasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Kanada Avam Kamarası'nın İran'ın anayasal resmi bir askeri kurumunu "terörist" olarak ilan etme planının "akılsızca ve düşmanca bir hareket" olduğunu ifade eden Kenani, kararın "uluslararası hukukun ilkelerini ihlal ettiğini" savundu.

‘HİÇBİR ETKİSİ YOK’

İran'ın "uluslararası hukuku ihlal eden" ve İran ulusu ve hükümetine karşı yapılan bu tür girişimlere karşılık verme ve uygun önlemleri alma hakkını saklı tuttuğunu belirten Kenani, "Kanada parlamentosunun cehaleti ve tedbirsizliğinden kaynaklanan eylemlerin, İran halkının içinden ortaya çıkan bu onurlu güce (Devrim Muhafızları Ordusu) hiçbir etkisi yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

TAVSİYE KARARI ALINMIŞTI

Kanada Avam Kamarası, 9 Mayıs'ta İran Devrim Muhafızları Ordusunun "terör örgütleri listesine" eklenmesi yönündeki önergeye oy birliğiyle destek vererek, bu yönde tavsiye kararı almıştı. ABD de 2019'da İran Devrim Muhafızları Ordusunu "yabancı terör örgütleri" listesine almıştı. İran da buna karşılık ABD ordusunu "terör örgütleri" listesine aldığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN