İspanya'ya rekor siyasi sığınma talebi

İspanya'ya rekor siyasi sığınma talebi

İspanya İçişleri Bakanlığına bağlı Mülteci ve Sığınma Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre , 2023 yılında İspanya'ya 163 bin 218 sığınma başvurusu yapıldı. Bu sayı, 2022 yılına göre yüzde 37'lik bir artışa işaret ediyor.

Mülteci ve Sığınma Ofisinden basına verilen bilgilere göre, ofis kurulduğu 1992 yılından bu yana en yüksek sayıda siyasi sığınma başvurusunu 2023 yılında aldı.

Sığınma başvurularının büyük çoğunluğu Venezuela, Kolombiya ve Peru vatandaşlarından geldi. Bu ülkelerden gelen başvurular, toplam başvuruların yüzde 78,6'sını oluşturdu.

2023 yılında İspanya tarafından mülteci statüsü verilenlerin sayısı ise 7 bin 521 oldu.

Bunların çoğunluğu Afganistan, Suriye, Nakaragua, Kolombiya ve Honduras vatandaşlarıydı.

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle İspanya'ya gelen Ukraynalılardan 33 bin 928'ine ise "geçici koruma statüsü" verildi. İspanya'da şu anda yaklaşık 195 bin Ukraynalı bu statüden yararlanıyor.

Uzmanlara göre, sığınma başvurularının artması, İspanya'nın göçmenlik politikalarını yeniden gözden geçirmesini gerektiriyor. İspanya hükümeti sığınma başvurularını daha hızlı ve etkili bir şekilde ele almak için yeni bir sığınma sistemi kurmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN