'İsrail ile barış anlaşmasını iptal edin!' çağrısı: Ürdün’de binler Filistin için yürüdü

'İsrail ile barış anlaşmasını iptal edin!' çağrısı: Ürdün’de binler Filistin için yürüdü

İsrail’in Gazze’ye yönelik yıkıcı saldırıları sürerken, Filistin’e destek için sokaklara dökülen binlerce Ürdünlü, ülkelerinin İsrail ile yaptığı barış anlaşmasının iptalini istedi.

İsrail ablukası ve yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne destek için yürüyüş düzenleyen binlerce Ürdünlü, İsrail ile yapılan barış anlaşmasının iptalini talep etti.

Ülkedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin çağrısıyla başkent Amman'daki El-Hüseyni Camisi önünde toplanan binlerce Ürdünlü, En-Nahil Meydanı'na doğru yürüdü. Ürdün ile İsrail arasında 1994 yılında imzalanan Vadi Araba Anlaşması'nın iptal edilmesini isteyen göstericiler, "Vadi Araba anlaşma değildir, Vadi Araba teslim olmaktır" şeklinde sloganlar attı.

2-003.jpg

Binlerce Ürdünlü, İsrail'in Amman'daki büyükelçisinin sınır dışı edilmesi ve büyükelçiliğin kapatılmasını isteyerek "Ey Amman, topraklarında İsrail'in büyükelçiliği olmasın" şeklinde slogan attı.

‘AKSA TUFANI HEPİMİZİN SAVAŞI’

"Aksa Tufanı hepimizin savaşıdır", "Halk Filistin'in kurtuluşunu istiyor" ve "Ürdün Hamas'ın yanındadır" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, Filistin halkına ve direniş gruplarına desteklerini vurguladı.

1-020.jpg

Ürdün, İsrail ile 1994'te imzaladığı Vadi Araba Anlaşması ile Kudüs'teki dini işleri yürütme hakkını korumuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN