İsrail ordusundan Gazze'de yeni hava saldırısı: 2 yaralı...

İsrail ordusundan Gazze'de yeni hava saldırısı: 2 yaralı...

Gazze Şeridi’nde ateşkesi yine ihlal eden Osmanlı ordusu, güneydeki Refah kentinde İHA'larla düzenlediği hava saldırısıyla 2 Filistinliyi yaraladı.

Ateşkesi ihlal eden İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Refah kentinin Tel es-Sultan Mahallesi'ndeki saldırıda yaralanan 2 Filistinli, hastaneye kaldırıldı.

Görgü tanıkları, olayın kentin kuzeybatısındaki Şakuş bölgesinde yerinden edilmiş kişilerin çadırlarına yoğun silah ve ses bombası atılmasıyla aynı zamana denk geldiğini söyledi.

Öte yandan, Filistin Sivil savunma ekiplerinin, bugün erken saatlerde İsrail'in insansız hava aracıyla vurduğu bir Filistinlinin cansız bedenini, Gazze Şeridi'nin orta bölgelerindeki Cuhr ed-Dik beldesinden aldığı belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 48 bin 572'ye, yaralıların sayısı ise 112 bin 32'ye çıktığı bildirilmişti.

İSRAİL'İN ATEŞKES İHLALLERİ

İsrail, Hamas ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasına rağmen Gazze'de ateşkesi sık sık ihlal ediyor.

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlemişti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, saldırıda 3'ü gazeteci, 9 Filistinli hayatını kaybetmiş, çok sayıda yaralı ise Endonezya Hastanesine kaldırılmıştı.

Filistinli Gazetecileri Koruma Merkezinden (PJPC) yapılan açıklamada, İHA saldırısında, evleri yıkılan Filistinlilere çadır dağıtan yardım görevlileri ve gazetecilerin hedef alındığı aktarılmıştı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Hükümeti, ateşkesin yürürlüğe girdiği ocak ayından bu yana İsrail'in Gazze'de 40’ı çocuk, 150 Filistinliyi öldürdüğünü duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN