İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistinli partilerin seçim yasağını kaldırdı

İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistinli partilerin seçim yasağını kaldırdı

İsrail Yüksek Mahkemesi, İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ortak Liste ve Raam Partisi hakkında Merkez Seçim Komitesi tarafından alınan seçim yasağı kararlarını iptal etti. Mahkeme ayrıca Hadash Milletvekili Ofer Cassif hakkında verilen yasak kararını da bozdu. Balad Partisi lideri Sami Ebu Şehade ise adaylığını çekmeme halinde yasaklanacağı yönündeki kararın ardından seçimlere katılmayacağını açıkladı.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Filistin asıllı İsrail vatandaşlarını temsil eden siyasi partiler ve bir milletvekili hakkında alınan seçim yasağı kararlarını görüştü.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Netanyahu liderliğindeki Likud ve aşırı sağcı partilerin başvuruları üzerine İsrail Merkez Seçim Komitesi tarafından Ortak Liste ve Birleşik Arap Listesi (Raam Partisi) için alınan seçim yasağı kararları Yüksek Mahkeme tarafından bozuldu.

Mahkeme, söz konusu partilere yönelik yasak kararlarının daha önceki içtihatlarla belirlenen standartları karşılamadığı sonucuna vardı.

CASSİF HAKKINDAKİ KARAR DA KALDIRILDI

Merkez Seçim Komitesi’nin Ortak Liste bileşenlerinden Hadash Partisi Milletvekili Ofer Cassif hakkında aldığı seçim yasağı kararı da Yüksek Mahkeme tarafından iptal edildi.

Böylece Ortak Liste ve Raam Partisi hakkında alınan yasak kararları ile Cassif’e ilişkin karar geçerliliğini yitirdi.

BALAD LİDERİ EBU ŞEHADE SEÇİMLERE KATILMAYACAK

Ortak Liste’nin bileşenlerinden Balad Partisi’nin lideri Sami Ebu Şehade ise Yüksek Mahkeme’nin kendisine ilişkin aldığı kararın ardından seçimlere katılmama kararı aldığını açıkladı.

Ebu Şehade, dün adaylığını geri çekmemesi halinde hakkında seçim yasağı kararı verileceğinin bildirilmesinin ardından seçimlere katılmayacağını duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN