İsrail zulümde el yükseltiyor: ‘Rehineleri alamazsak Gazze’yi ilhak ederiz’

İsrail zulümde el yükseltiyor: ‘Rehineleri alamazsak Gazze’yi ilhak ederiz’

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Hamas’ın rehineleri serbest bırakmaması halinde Gazze’deki bazı bölgelerin İsrail tarafından ilhak edileceğini açıkladı. Katz, ordunun yeni topraklar ele geçirmesi ve Filistinlilerin güneye tahliye edilmesi için talimat verdiğini belirtirken, İsrail’in kara işgaliyle ele geçirdiği bölgelerde kalıcı kontrol sağlayacağını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi’nde Filistin topraklarının bir kısmının İsrail tarafından ilhak edilebileceğini söyledi. Katz, Hamas’ın İsrailli rehineleri serbest bırakmayı reddettiği gerekçesiyle bu tehdidi gündeme getirirken, İsrail ordusuna yeni bölgelerin ele geçirilmesi ve tampon bölgelerin genişletilmesi talimatı verdiğini açıkladı.

Katz, yaptığı açıklamada, "Hamas, anlaşmaları reddetmeye devam ettikçe daha fazla toprak kaybedecek. İsrail bu topraklarda kalıcı kontrol sağlayacak" dedi. Savunma Bakanı, İsrail ordusunun Gazze'de kara işgaliyle ele geçirdiği bölgelerde kalıcı olarak kalacağını ve Filistinlilerin güneye zorla tahliye edilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın “Gazzelilerin gönüllü transferi” planına atıfta bulunarak, bu sürecin askeri ve sivil araçlarla destekleneceğini vurguladı.

SALDIRILAR YENİDEN BAŞLADI, CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail ordusu, 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesi 18 Mart sabahı itibarıyla sonlandırarak Gazze’ye yönelik şiddetli saldırılarına yeniden başladı. Son bir haftada çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan yaklaşık 600 Filistinli hayatını kaybederken, 1000’e yakın kişi yaralandı.

İsrail, Hamas’ın ateşkes tekliflerini reddettiğini öne sürerek saldırıları artırma kararı aldığını duyurdu. Hamas ise İsrail’in taahhütlerine uymadığını ve arabulucu ülkelerin gözü önünde ateşkesi ihlal ederek Gazze’deki sivil halka karşı “soykırım saldırılarını” yeniden başlattığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN