İsrail'de eski askeri yetkililerden Yüksek Mahkeme'ye 'Netanyahu' başvurusu: Görevden alınsın

İsrail'de eski askeri yetkililerden Yüksek Mahkeme'ye 'Netanyahu' başvurusu: Görevden alınsın

İsrail'de aralarında askeri yetkililerin de bulunduğu bir grup, ülke menfaatlerini şahsi çıkarlarına kurban ettiğini belirterek Başbakan Netanyahu'nun görevden alınması talebiyle Yüksek Mahkeme'ye dilekçe verdi.

İsrail'de aralarındaaralarında eski Savunma Bakanı Moşe Ya'alon ve eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un da bulunduğu 9 kişi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "sağlığının kötüleşmesini" ve "ülke menfaatlerini şahsi çıkarlarına kurban etmesini" gerekçe göstererek görevden alınması talebiyle Yüksek Mahkeme'ye başvurdu.

Yüksek Mahkeme'ye sunulan dilekçede, Netanyahu’nun başbakanlık görevine "uygun olmadığının ilan edilmesi" çağrısında bulunuldu.

'ŞAHSİ ÇIKARLARIYLA HAREKET EDİYOR'

Dilekçede görev süresince cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan Netanyahu'nun açıkça "çıkar çatışması" yaşadığı kaydedildi.

Netanyahu’nun ülkenin, halkın, Gazze’deki İsrailli esirler ile ailelerinin menfaatinden ziyade şahsi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği savunuldu.

Ayrıca, Başbakan'ın sağlığının kötüleştiğine dair işaretler olduğu ve bunun da görevden alınmasını gerektirdiğinin altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN