İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

Suriye devlet basını, İsrail'in dün gece saatlerinde ülkenin çeşitli noktalarına hava saldırıları düzenlediğini aktardı.

Suriye istihbarat kaynakları, İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'de savaşın başlamasından bu yana gerçekleştirdiği son bombardımanda, Perşembe günü Yerel saatle 13.20 (2220GMT) Suriye'nin güneyindeki ana hava savunma üssünü hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi.

Suriye ordusu tarafından "Hava savunma sistemlerimiz, Lübnan toprakları yönünden düşman tarafından gelen füzelerin bir kısmını önleyerek düşürmüştür. Saldırıda hasar meydana gelmiştir" denildi.

Suriyeli bir askeri kaynağa atıfta bulunan devlet medyası, daha önce İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri yönünden gelen füze saldırılarının tanımlamadığı birkaç bölgeyi hedef aldığını söylemişti ardından Suriyeli bir askeri kaynak "Hava savunma sistemlerimiz (İsrailli) saldırganların füzelerine karşı koydu ve bazılarını sadece maddi kayıplarla düşürdü" dedi.

Daha sonra Suriye ordusundan bir kaynak devlet medyasına yaptığı açıklamada İsrail'in gece yarısından sonra başkent yakınlarında bir saldırı daha düzenlediğini söyledi ancak ayrıntı vermedi.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrailli sivillere ve askerlere yönelik saldırısından bu yana İsrail, Suriye'deki İran destekli milis hedeflerine yönelik saldırılarını arttırdı ve Suriye ordusunun hava savunma sistemlerini ve bazı Suriye güçlerini vurdu.

Suriyeli bir askeri istihbarat kaynağı ve konu hakkında bilgi sahibi bir başka bölgesel güvenlik yetkilisine göre, saldırıların Suriye'nin güneybatısındaki Sweida bölgesinde yer alan Tel al-Sahn bölgesinde Suriye ordusuna ait bir hava savunma üssü ve bir radar istasyonunu hedef aldığı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN