İsrail'in Batı Şeria baskınında 4 kişi öldü

İsrail'in Batı Şeria baskınında 4 kişi öldü

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Kalkilya kentine gerçekleştirdiği baskın sırasında 4 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu dörtlüyü 'terörist' olarak tanımladığını söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Batı Şeria’ya da baskınları sürüyor.

AFP'de yer alan habere göre, İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria’nın Kalkilya kentine gece saatlerinde baskın gerçekleştirdi. Baskına tepki gösteren Filistinlilerle İsrail güçleri arasında çatışma çıktı. Kalkilya şehrinin doğusundaki Azzoun köyünde çıkan olaylarda Filistinli genç, İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü.

İsrail güçlerinin ayrıca Kalkilya yakınlarındaki Kafr Kaddum kasabası, El Halil kentinin güneyindeki Yatta ve Al-Dhahiriya kasabası, Eriha şehri ve yakındaki Ain Sultan Mülteci Kampı ve Ramallah’ın doğusundaki El Mugayyir köyüne, Cenin kentine ve Cenin Mülteci Kampı’na da baskın düzenlediği, 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Ordu, İsrail güçlerinin bir gecede Batı Şeria'da yedi kişiyi tutukladığını belirterek, İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana bölgede 2 bin 550'den fazla kişinin tutuklandığını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN