İsrail’in eski lideri Barak’tan dikkat çeken ‘Netanyahu’ açıklaması: Güçlü görünmek için esirleri riske atabilir

İsrail’in eski lideri Barak’tan dikkat çeken ‘Netanyahu’ açıklaması: Güçlü görünmek için esirleri riske atabilir

Tüm tepkilere rağmen Gazze’deki katliam İsrail lideri Netanyahu liderliğinde devam ederken, ülkenin eski başbakanlarından Barak, Netanyahu'nun kendisini güçlü göstermek için Gazze'de tutulan İsrailli esirleri riske atmaya hazır olduğunu ifade etti.

İsrail ordu radyosuna konuşan eski başbakan Ehud Barak, Binyamin Netanyahu'nun kendisini güçlü göstermek pahasına Gazze'de tutulan İsrailli esirleri riske atabileceğini belirterek "Netanyahu için güçlü görünmek anlaşma yapmaktan daha önemli, rehinelerin hayatlarını riske atmaya hazır" dedi.

YÜZ BİNLERCE KİŞİLİK PROTESTO ÇAĞRISI

İsraillileri hükümet karşıtı protestolar düzenlemeye çağıran Barak, "Üç hafta boyunca gece gündüz çadırlarla Knesset'in etrafını çevreleyecek 300 bin vatandaşa ihtiyacımız var" ifadesini kullandı. Barak, Netanyahu'nun ancak ülkede hayatı durma noktasına getirecek bu protestolarla zamanının dolduğunu ve kendisine güven kalmadığını anlayacağını savundu.

Başkent Tel Aviv'deki Eliezer Kaplan Caddesi'nde toplanan İsrail vatandaşları, dün erken seçim talebiyle gösteri düzenlemiş, polisin sert müdahalesiyle karşılaşan protestoculardan 21’i gözaltına alınmıştı.

DOLAYLI MÜZAKERELER BAŞLAMIŞTI

Paris'te Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 23 Şubat’ta dolaylı müzakereler başlamıştı.

Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında esir takası mutabakatı kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de 13 Şubat'ta da toplantı yapılmıştı. İsrail'in yanı sıra ABD, Katar ve Mısırlı yetkililerin katıldığı toplantıdan hiçbir sonuç çıkmamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu toplantının ardından, Kahire'de düşük düzeyli yetkililerin katılacağı esir takası müzakereleri görüşmesine "Hamas'ın yeni bir öneride bulunmadığını" savunarak heyet göndermeyi reddetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN