Brezilya lideri Lula’dan İsrail katliamına tepki: Bu soykırım değilse, soykırımın ne olduğunu bilmiyorum

Brezilya lideri Lula’dan İsrail katliamına tepki: Bu soykırım değilse, soykırımın ne olduğunu bilmiyorum

İsrail’in Filistin’de on binlerce masum sivili öldürdüğü saldırılar tüm tepkilere rağmen devam ederken, katliama ilişkin konuşan Brezilya lideri Lula, “Bu bir soykırım değilse, soykırımın ne olduğunu bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde gerçekleştirilen bir programda konuşan ülke lideri Luiz Inacio Lula da Silva, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirerek “Bu bir soykırım değilse, soykırımın ne olduğunu bilmiyorum" dedi.

Lula da Silva, "İsrail hükümetinin Filistin halkına yaptığı şey bir savaş değil, soykırımdır çünkü kadınları ve çocukları öldürüyorlar. Askerler ölmüyor, kadınlar ve çocuklar hastanede ölüyor” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ile uyum içinde "özgür ve bağımsız" bir Filistin devletini savunduklarını vurgulayan Lula da Silva, bu konuda politikalarının "net" olduğunu belirtti.

BM’YE ‘HİÇBİR ŞEYİ TEMSİL ETMİYOR’ TEPKİSİ

Lula da Silva, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne de tepki göstererek "Bugün hiçbir şeyi temsil etmiyor, herhangi bir karar almıyor yani barış için hiçbir şey yapmıyor. Bugün dünyada ikiyüzlülük çok fazla, politika ise oldukça az. Gazze'de olanları kabul etmediğimiz gibi, Ukrayna'daki savaşı da kabul edemeyiz" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nde reform gerçekleştirilmesi için ellerinden geleni yapmaya kararlı olduklarının altını çizen Lula da Silva, veto hakkına sahip ülkelerin demokratik davranmadığını kaydetti.

Gazze'ye Ekim 2023'ten bu yana yapılan saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 30 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Lula da Silva, "İnsanların, Gazze'de olup biteni anlamaması mümkün değil" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN